Dvojica Albanaca pretučeni u Crnoj Gori, najvjerovatnije zbog albanske zastave

Podijelite ovaj članak:

Jedan od Albanaca koji su napadnuti juče u Zelenici za tamošnji ABC kazao je kako povod jučerašnjeg incidenta može biti to što je na retrovizoru imao albansku zastavu.

Riječ je o Klodijanu Meaju, koji dan nakon svega navodi da oni nisu ni na jedan način isprovocirali napad.
“Putovali smo bez problema ka Herceg Novom. Na jednom mjestu smo zastali jer smo imali problema sa autom. I čim smo stali, pojavila se grupa ljudi koja je udarila u naše vozilo”, naglašava Meaj.

Dodaje kako u početku nijesu shvatali šta se dešava.

“Počeli su da nas udaraju i maltretiraju bez ikakvog razloga. Mi ni na jedan način nikoga nijesmo provocirali. Auto je imalo njemačke tablce, a ne albanske. Ali, u autu na retrovizoru držim malu albansku zastavu, ne znam da li je to razlog”, kazao je on.

Ipak, na osnovu onoga što je zvanično saopšteno, za sada ni na jedan način nije ustanovljeno kako je incident motivisan nacionalnom i sličnom netrpeljivošću.

Iz crnogorske policije sinoć je saopšteno da je riječ o “situacionom događaju u saobraćaju”, pri čemu su i oni naglasili da su trojica albanskih državljana putovali u automobilu sa njemačkim tablicama.

Podsjetimo, trojicu albanskih državljana, koji su putovali u pravcu Hrvatske, napala je grupa od osam uniformisanih ljudi.

Prošle noći policija je saopštila da su trojicu identifikovali i od tada više nije bilo novih informacija iz zvaničnih izvora.

Sa druge strane, albanska policija danas je saopštila kako su se trojica napadnutih mladića rano jutros vratili u matičnu državu. Do graničnog prelaza Sukobin imali su pratnju naše policije, prenosi Sandžakdana.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x