Edin je mučki ubijen u logoru Sušica, ovih dana su ispred njegove kuće ostavili probušenu loptu kao znak zazivanja novog genocida

Podijelite ovaj članak:

Edin Salaharević je bio najbolji mladi košarkaš Jugolavije. Agresijom na našu domovinu, Salaharević je sa 19 godina, nakon mučenja, torture, prebijanja i svakovrsnog zlostavljanja, ubijen u logoru Sušica 1992. godine.

Poznati kolumnista i novinar Dragan Bursać podijelio je na Facebooku vijest da su ispred Salaharevićeve kuće bacili isječenu košarkašku loptu.

– Ispred kuće najboljeg mladog košarkaša Jugoslavije, koji je mučki ubijen ovih dana je ostavljena isječena košarkaška lopta kao simbol smrti, nepoštovanja mrtvih i zazivanja novog genocida – napisao je Bursać.

Morbidna provokacija. Edin Salaharević je bio košarkaški biser, a početkom rata je postao žrtva četnika. Pronađen je i identifikovan tek 2009. godine.

Kako je podsjetio Bursać, kosti najboljeg mladog košarkaša Jugoslavije, pronađene su u nekoliko odvojenih masovnih grobnica. Rasturene i izmiješane sa drugima. Ukupan je na mezaru Rakita u Blasenici.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x