Efendić: Nadam se da će ovi u vlasti napraviti što manje štete

Podijelite ovaj članak:

Na društvenim mrežama je viralan snimak govora predsjednika Stranke za BiH, Semira Efendića, održanog na javnoj tribini u Brezi.
Odavno nismo vidjeli nijednog BH političara da se obraća ovako neposredno publici, bez papira sa kojeg bi čitao šta mu je neki PR stručnjak napisao, bez viška ili manjka emocija. Sve s mjerom, pa vam ga zato objavljujemo, kako bi se mogli sami uvjeriti u našu procjenu.

Posebno je dojmljivo i uvjerljivo, kad govori o osnivanju novih institucija ili podrški postojećih, koje dopadnu šaka neprijateljima BiH. Njegov zaključak je jednostavan i jedini logičan – bolje da je nemamo, nego da je tako!

Mnogo je onih koji na taj način razmišljaju o BHRT, koji je neko obilježje državnosti i države, koji košta građane države milione maraka (većinom Bošnjake), jer oni drugi imaju svoje favorite u susjedstvu i komšiluku. Taj servis ne radi ništa na promociji države, čak je u njemu po nacionalnom ključu dvije trećine onih koji ne vole državu ni taj servis, ali ga naša suluda politika održava u životu, umjesto da dopusti njegovu propast i osnuje se novi, na novim temeljima.
Iz tog servisa se države sjete, kad im nestane novca za plate, koje ni na koji način nisu zaslužili. Eto, to je najeklatantniji primjer onog što govori gospodin Efendić, a ostalo poslušajte sami.

Predsjednik SBiH se nada, da će sadašnja vlast napraviti što manje štete, a ničem se doborom po njegovim riječima ne treba od njih nadali, što se ruku na srce možemo svaki dan osvjedočiti u pregovorima s osovinom zla Čović&Dodik, gdje sve ide kao po maslu kad im trojka sve daje, a daje nemilice…

Poslušajte, neće vam biti žao!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x