Efendić ne vjeruje u pomoć: Nakon požara u Buča Potoku oni koji su obećali pomoć, nisu se više pojavljivali niti učestvovali

Podijelite ovaj članak:

Kada je prije dvije godine izbio požar na stambenom objektu u ulici Nusreta Prohića u Buča Potoku, bilo je stotine komentara kako je neko “bacio oko” na lokaciju, kako će se tu praviti zgrade, itd. Ništa od toga se nije desilo, objekat je obnovljen onakav kakav je i bio s tim da su stanari objekta dobili opremljeno i potkrovlje kako bi imali više korisnog prostora.

Tako i sa pijacom na Otoci, učinit ćemo sve, zajedno sa drugim nivoima vlasti da ljudima čija egzistencija zavisi od pijace koja je izgorjela pomognemo.

Ovdje se može jedino napomenuti da je nakon požara u Buča Potoku više od godinu i po dana općina sama snosila troškove smještaja i hrane za građane koji su ostali bez krova nad glavom, a dio onih koji su se prvi dan pojavili na mjestu požara i obećali pomoć, nisu se više pojavljivali niti učestvovali u obnovi stradalih domova. Nadam se da će ovaj put biti drugačije, poručio je Semir Efendić, načelnik sarajevske općine Novi Grad.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x