Eldin Čolić prvi je hafiz u Žepču nakon Drugog svjetskog rata

Podijelite ovaj članak:

– Medžlis Islamske zajednice Žepče u subotu, 22. juna poslije podne-namaza u Ferhat-pašinoj džamiji, organizira hafisku dovu hafizu Eldinu Čoliću.

Važno je naglasiti da je ovo prva hafiska dova u gradu Žepču nakon Drugog svjetskog rata.

„Koliko nam je poznato, ovo je prva hafiska dova od Drugog svjetskog rata, što dovoljno govori o važnosti ovog događaja, kako za Žepče i džematlije Žepča, tako i za cijelu Islamsku zajednicu. Ponosni smo na hafiza Čolića, i sretni smo što kroz njegov primjer iz Žepča šaljemo jednu lijepu priču i poruku“, izjavio je za Agenciju MINA glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Žepče Džafer-ef. Gračić.

On je uputio i poziv svim zainteresiranim da prisustvuju ovoj hafiskoj dovi.

Hafiz Eldin Čolić rođen je 28. februara 2008. godine u Zenici. Osnovnu školu je završio u Žepču. Devet godina je pohađao mekteb u džematu Žepče. Njegov prvi muallim je bio Irdin-ef. Tutnjić, a zatim Benjamin-ef. Hodžić, koji je ujedno i njegov prvi muhafiz. U mektebu se isticao lijepim ponašanjem i odličnim učenjem. Od svoje desete godine počinje intenzivno učiti hifz pred muhafizom hafizom Mustafa-ef. Efendićem. Upisao je Behram-begovu medresu u Tuzli.

MINA

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x