Elvedina Muzaferija je (tek sad) dobila diplomatski pasoš

Podijelite ovaj članak:

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija konačno je dobila diplomatski pasoš, a što će uveliko olakšati njena putovanja na razna skijaška takmičenja.

“Put za Oslo uz diplomatski pasoš je dosta lakši”, kratko je napisala Muzaferija uz fotografiju na kojoj drži pasoš.

Elvedina Muzaferija dobila diplomatski pasoš

Ranije se Muzaferija požalila kako druge skijašice lakše i bez dodatnih ispitivanja prolaze granične prelaze, te da bi joj diplomatski pasoš uveliko olakšao posao.

Inače, dupli program superveleslaloma u italijanskoj Val di Fassi otkazan je zbog obilnog snijega, a nadoknade neće biti vjerovatno jer nema vremena, a ni prostora, sezona je pri samom kraju, što će stvoriti problem skijašicama.

“Razočarani smo jer otkazivanje ovih utrka definitivno otežava naš posao kvalifikacija za finale u Super-G disciplini. Razumijemo i da je skijanje takav sport i da ne možemo ništa promijeniti. Istina je i da su organizatori dali sve od sebe da pripreme stazu, ali ona se nije mogla dovesti na nivo da bude sigurna i ista za sve takmičarke”, navodi se iz bosanskohercegovačkog tima uz poruku:

“Naravno da još uvijek ima šanse da se jedan Super-G premjesti u Kvitfjell, što bi većina takmičarki i htjela. Čak i ako se to ne desi, Elvedina je spremna dati sve od sebe u preostaloj Super-G utrci u Norveškoj, i uz malo sreće kvalifikovati se finale discipline u Saalbachu.”

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x