Emina je preuzela Evropsku nagradu za forenzičku medicinu i posvetila je Azri Spahić i Almi Suljić

Podijelite ovaj članak:

Bosanskohercegovačka doktorica medicinskih nauka Emina Dervišević dobila je prestižnu Evropsku nagradu u medicini za forenzičku medicinu koja joj je sinoć uručena u Parizu.

Dervišević je već vlasnica brojnih priznanja, a njen rad i trud prepoznat je i u Evropi.

Održala je emotivan govor u kojem se zahvalila na ovoj posebnoj nagradi.

– Preplavljena sam emocijama. Ovo je poseban trenutak u mojoj karijeri. Već sam se osjećala kao pobjednik kada sam saznala da sam nominirana za ovu nagradu – kazala je Dervišević, između ostalog.

Video sa dodjele nagrade možete pogledati OVDJE.

Naglasila je da je put bio dug, zbog čega se zahvalila porodici koja, kako je rekla, sve ove godine imala razmijevanja za nju i pružala joj podršku.

Nagradu je posvetila doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić, djevojkama koje su tragično preminule 26. maja, nakon što ih je udario automobil na Marindvoru u Sarajevu.

– Nagradu posvećujem onima koje više nisu među živima, kolegicama koje su izgubile priliku da jednog dana osvoje ovu nagradu. Nagrada je u čast i sjećanje na Azru Spahić i Almu Suljić, naše kolegice. Ne brinite, nastavljate živjeti u našim idejama i našim djelima. Počivajte u miru – emotivno je poručila Dervišević, prenosi Avaz.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x