Emir Nuhić: Mnogo nam znači podrška vjernika i imama iz cijele BiH

Podijelite ovaj članak:

Nakon što je Danijel Rajković na svom Facebook profilu uputio otvorene prijetnje imamu džemata Blagaj-Japra kod Bosanskog Novog, Emiru efendiji Nuhiću, muslimani i vjerski službenici iz cijele Bosne i Hercegovine neprekidno posjećuju ovaj džemat i imama, pružajući mu podršku.

Emir Nuhić je za Radiosarajevo.ba kazao kako se ugodno osjeća, pogotovo nakon prijetnji koje je dobio.

„Lijepo je vidjeti kada vas ljudi obilaze i daju nam podršku. Za sutra su svoj dolazak najavili imami iz Tuzle, u posjeti su bili i sarajevski imami, sinoć sam ispratio kolege iz Sanskog Mosta i Cazina. Dolazili su nam i kolege iz dijaspore. To je jedna lijepa slika jedinstva svih nas i podrška koju dobijam zasigurno prija, kako meni, tako i mojoj porodici“ rekao nam je Nuhić.

Džamija džemata Blagaj-Japra bila je prepuna u prošli petak, kada su vjernici širom BiH pohrlili u ovaj džemat na džummu, na šta je Nuhić rekao da mu je srce bilo toplo kada je vidio punu džamiju i ljude iz svih krajeva naše domovine.

https://www.facebook.com/sarajevskimedzlis.ba/posts/789410618101976?__xts__[0]=68.ARCVFavlGYb5U841aPZ6otLAe6n1VMUFXRlQn7lgFt0FIED9b3iXtdBKAe-oLbOi_QoWINJ4q97WYksCe98Jm7oMDSAdbs9UpWxPpvetjlAGvdgA9-PSkzTgkLq5hrh5aeMt9K1xTfSNAdCR7a_wpRCUZV6-yX_YJECcUrjX52S3s__7_cF-ez0WQgUb2X28jAO3NfM11FZbOoM4-s8nCByHRc41CLt9zU77KlZiNPsn47HKp1xj3wHaGNiU9uhszJUPCdiDcu3W_Hz-s8qvAqv1RhClzdu35ow7tR_oaT5hkFAA_DsEWFWatmMuYn-4dsC17XT_m8j8xY7giC-oUb0&__tn__=-R

On je istakao kako su ovakve posjete i podrška povratnicima, koji su se vratili na svoje ognjište nakon agresije na BiH.

„Moje džematlije se i sada ugodnije osjećaju i to sam i rekao svojim kolegama koje su me posjetile. Čovjek se ugodnije osjeća, naprimjer, kada leži u bolnici u Sarajevu ili Travniku, a kamoli ovdje. Volio bih da se ovakva podrška imamima u povratničkim mjestima i samim povratnicima nastavi“, istakao je Nuhić.

Kazao je i kako mu je lakše nakon što je policija privela Danijela Rajkovića.

„ On je priveden prošle sedmice i saslušan. Lično se ne poznajemo, ali moje poruke njemu su da nema potrebe da iko ikom prijeti. Neka svako živi svoj život, mi se trebamo družiti i piti kahve i razvijati što bolje odnose, jer ipak smo komšije. Ja volim svoje komšije, bez obzira koje nacije bili, trudim se da pomognem svima, a i podrške su stizale od svih, što je sigurno prijalo“ kazao nam je Nuhić.

Za Radiosarajevo.ba otkrio je i detalje razgovora sa reisul-ulemom Islamske zajednice u BiH, Huseinom Kavazovićem, koji ga je nazvao odmah nakon što je u javnost otišla vijest o prijetnjama koje je dobio.

„Taj poziv je olakšao i meni i mojoj porodici. On je pitao za moje zdravlje i zdravlje moje porodice, dao nam podršku i rekao da će uraditi sve da se ovaj slučaj riješi, i hvala Bogu dao je svoj doprinos tome, uvjeren sam u to. Rekao je i da će nas u narednom periodu posjetiti i mi se radujemo njegovom dolasku“, kazao je na kraju našeg razgovora Nuhić.

radiosarajevo.com

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x