Evo kako Mozilla planira da nadmaši Chrome

Podijelite ovaj članak:

Ako ste korisnik Mozillinog pregledača, vjerovatno ste dobro upoznati sa njegovom brzinom koja rijetko dostiže onu Chromea

Na sreću, Mozilla je nedavno najavila veliko povećanje brzine koje stiže s najnovijom verzijom Firefoxa. Konkretno, Amazon, Google i Instagram trebalo bi da se učitavju 40 do 80 odsto brže, dok se modul za automatsko ispunjavanje neće učitati osim ako na stranici doslovno ne postoji formular.

Pored spomenutih promjena, Mozilla takođe gasi neaktivne kartice ako vaš kompjuter ima manje od 400 Mb dostupne memorije.

Takođe se šuška i o bržem učitavanju za sve korisnike koji na računaru imaju instaliranu tonu dodataka, što znači da pregledač preskače hpru nepotrebnog posla nakon inicijalnog pokretanja.

Iako će ovi dodaci zaista poboljšati Firefoxove izglede pri konkurisanju Cromeu, Mozilla ima još jedan as u rukavu, a to su poboljšane kontrole za privatnost i zaštitu pri surfanju.

Na primjer, pregledač će vam sam od sebe, ako to želite, blokirati skripte za rudarenje kriptovaluta, ako neko odluči da vaš računar (bez vaše dozvole) koristi za zaradu. Svi ovi dodaci i poboljšanja biće dostupni u novoj verziji Firefox 67, piše “The Verge”, a prenosi “Tportal.hr“.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x