Fizički obračun: Zahiragić nasrnuo na kolegu zbog ljiljana

Podijelite ovaj članak:

Vrlo burno bilo je ovog jutra na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo jer su u fizički sukob ušli Haris Zahiragić (SDA) i Elvis Vreto (NiP).

Zahiragić je prišao do predsjedavajućeg Elvedina Okerića (NiP) i uputio mu nekoliko prijetnji. Potom je do njega došao Vreto u pokušaju da ga smiri, ali Zahiragić ga je vrlo agresivno odgurnuo.

Vreto mu nije ostao dužan pa mu je uzvratio istom mjerom, a onda su se u sukob uključili brojni drugi zastupnici u pokušaju da ih smire.

Okerić je potom objavio pauzu, a Zahiragić je nastavio sa žestokim verbalnim uvredama na račun Okerića.

“Sram te bilo, šonjo jedan”, rekao je Zahiragić u nekoliko navrata. Kasnije su ga uspjeli smiriti ostali zastupnici SDA u Skupštini KS, a  sve je počelo nešto ranije raspravom Faruka Kapidžića (SDA) i Elvedina Okerića (NiP) oko loga Memorijala KS s kojeg je izbačen ljiljan.

“Tačka dnevnog reda je plan i program rada Fonda Memorijala KS u 2024. godini. Ako je plan i program rada promjena loga, to je onda direktna tema, a ne piše da je promjena loga, kao što nismo znali ni da je bila promjena loga. Na veliku se frku to povuklo, vi ne biste povukli. Tema je prava ideološka i politička gdje smo i dokle smo došli. Ja sam tri i pol godine proveo tamo zbog tog loga. Vi ga skidate i učite moju djecu da smo se borili za neke ravne linije. Pokažite ovim građanima da je došlo do greške”, rekao je Kapidžić.

Zatim je Okerić preuzeo riječ i rekao mu da bi volio da se “barem jednom izvinio” građanima i porodicama šehida i poginulih boraca i kazao da je tadašnja uprava Memorijala “koju je imenovala SDA” ukinula ljiljan s loga.

“Nevjerovatno je koliko želite da spinujete”, rekao je.

Okerić je govorio Kapidžiću da se smiri, a ako ne može da napusti sjednicu što je Kapidžić kasnije i uradio.

Zahiragić je potom ustao i zatražio pauzu od pola sata u ime Kluba SDA kazavši Okeriću “sram te bilo”.

Okerić ga je potom zamolio da izađe napolje, a Zahiragić mu se sve glasnijim tonom počeo obraćati ponavljajući riječi “sram te bilo”.

Kako je silazio niz stepenice i prilazio Okeriću, Zahiragića je pokušao zaustaviti i smiriti Vreto. Zahiragić mu je potom rekao da ga pusti, a kasnije ga je vrlo agresivno odgurnuo.

Vreto mu nije ostao dužan pa mu je uzvratio istom mjerom, a onda su se u sukob uključili brojni drugi zastupnici u pokušaju da ih smire.

Okerić je potom objavio pauzu, a Zahiragić je nastavio sa žestokim verbalnim uvredama na račun Okerića.

“Sram te bilo, šonjo jedan”, rekao je Zahiragić u nekoliko navrata. Kasnije su ga uspjeli smiriti ostali zastupnici SDA u Skupštini KS pa je Zahiragić napustio salu.

U međuvremenu, Okerić nije ostao dužan Zahiragiću na uvrede pa mu je, dok je on izlazio iz sale, govorio “balonja jedan”, “obriši sline” itd.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x