Fondacija FACT i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za eksternu maturu iz matematike

Podijelite ovaj članak:

Ovo je period u godini kada smo, uglavnom, svi dobrog raspoloženja, radujemo se sunčanom vremenu, uživamo u bojama proljeća, razmišljamo o godišnjem odmoru…Međutim, nisu svi u prilici da razmišljaju o ovim stvarima.

Među takvima su i učenici devetih razreda…njima je ovaj period izuzetno naporan i zahtjevan. Odbrojavaju zadnje dane u osnovnoj školi, a uz to mnogo testova i drugih provjera znanja. Pored toga, tu je i eksterna matura. Sve navedeno je od izuzetne važnosti za konačan odabir srednje škole. Koliko god se mi trudili da ih shvatimo, to je teško. Međutim, ono što možemo učiniti jeste da im zaista pomognemo – da zajedno sa njima učimo, vježbamo i pripremamo se za eksternu maturu.

Zbog svega navedenog, fondacija FACT i ove godine organizuje BESPLATNU pripremnu nastavu za eksternu maturu iz matematike.Prošlogodišnji program je pohađalo preko stotinu učenika iz svih dijelova Sarajeva, a razultati tih učenika ostvareni na eksternoj maturi su bili izvanredni. Upravo ta iskustva daju nam za pravo da očekujemo da će i ovogodišnji program biti uspješno organizovan, te da će biti od koristi mališanima kojima je sada potrebna naša podrška.

Nastava ce biti prilagodena školskom rasporedu i obavezama đaka, tako da će biti obezbijeđeni i prijepodnevni i popodnevni termini.Prijave traju do 20.04.2019.godine i broj mjesta je ograničen.Pripremna nastava će se odvijati u KAMPUSU MAARIF ŠKOLA U SARAJEVU, ulica Hasiba Brankovića 2A, Novi Grad – Sarajevo. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 061 552 776.

Kratko o FACT-u:FACT (Foundation for Academic Studies and Cross Cultural Training/Fondacija za akademske i interkulturalne studije) je fondacija osnovana 2017. godine u Bosni i Hercegovini. FACT namjerava usmjeriti svoje djelovanje ka razvoju na mnogim poljima u Bosni i Hercegovini i zemljama u okruženju. Politika ciljeva koji će predstavljati podlogu za uspjeh određena je na sljedeći način: BALKAN U OPĆIM, BOSNA I HERCEGOVINA U PRIMARNIM CILJEVIMA.Neka od planiranih polja djelovanja su:
• Osnovati nove akademske, kulturne i društvene platforme i priključiti se postojećim

• Organizovati međunarodne i interkulturalne aktivnosti

• Pružiti usluge savjetovanja ustanovama, institucijama i pojedincima

• Implementirati projekat Banka podataka zemalja Balkana

• Raditi akademska istraživanja na poljima obrazovanja, kulture, politike i ekonomije i time dati doprinos literaturi

• Baviti se terenskim radom i podrškom na poljima obrazovanja, kulture, politike i ekonomije kroz različite projekte

• Biti podrška razvoju na mnogim poljima, dati doprinos razvoju društva kroz materijalnu i duhovnu podršku.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x