Fondacija Hemiias: Donacija 328 hiljada eura za izgradnju dječjeg odjeljenja bolnice u Bijelom Polju

Podijelite ovaj članak:

Memorandum o izgradnji dječijeg odjeljenja bolnice u Bijelom Polju danas su potpisali direktor bolnice Kenan Erović, Veljo Čađenović državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i predstavnik Hemiiasa Jasmin Crnovršanin i predstavnik partnera u projektu – humaniranog fonda “Hilal”, glavni imam Enis efendija Burdžović.

“Izgradnja odjeljenja je predviđena na drugom spratu zgrade, gdje se do sada nalazilo odjeljenje Fizikalne medicine, a prostiraće se i u drugom dijelu nove zgrade bolnice”, kazali su.

Direktor Erović je zahvalio velikom filantropu i humanisti Hajrizu Brčvaku koji je glavni inicijator i finansijer projekta i koji bezrezervno svojim gestovima kontinuirano pokazuje koliko voli svoj grad i Crnu Goru jer ovo nije prvi put da pomaže svom gradu.

“Brčvak je poseban doprinos pokazao kroz pandemiju Covid19 kroz brojne donacije i medicinsku opremu i ovim putem mu se zahvaljujem u svoje ime i u ime svih zdravstvenih radnika naše ustanove”, kazao je dr Erović.

Kako je planirano Dječije odjeljenje bi trebalo da bude završeno u prvoj polovini 2022. godine.

“Na taj način ćemo poboljšati uslove rada povevećati zdravstvenu zaštitu za najmlađe sugrađane ali i za pacijente iz drugih opština sa sjevera koji gravitiraju prema našoj ustanovi”, kazao je dr Erović.

Ispred Vlade Crne Gore donatoru Brčvaku se zahvalio državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Veljo Čađenović.

“Brčvak je u ovim teškim vremenima pokazao svoju humanost i ljudski odnos prema gradu i državi, posebno za vrijeme korona virusa. Upravo to teško vrijeme iskristalisalo je velike ljude, humaniste popur Brčvaka koji nesebično pomažu drugima”, kazao je Čađenović, te pohvalio rad diretkora Erovića, koji “zavređuje pažnju kao vrtsan menadžer, veliki pregaoc, koji je uložio čitavog sebe i koji se trudi se da bjelopoljska bolnica, koja je bila dosta zapuštena, krene naprijed”.

Predstavnik fondacije “Hemiias“ Jasmin Crnovršanin je podsjetio da je fondacija na ovaj način željela da podrži svoj grad.

“Svi znamo koliki je humanista Hačko Brčvak i koliko je pomogao svom kraju. Dosta nas je posljednjih desetak godina iselilo iz Bijelog Polja i na ovaj način pokušavamo da vratimo nešto svome gradu“, kazao je Crnovršanin.

Postojeće dječije odjeljenje sa sedam soba, kako je objasnila načelnica dr Adrijana Kočović, radi u lošim i neadekvatnim uslovima.

“U pitanju su podrumske prostorije, nažalost neadekvatni uslovi za liječenje djece, za sprovođenje savremenih terapijskih protokola, za osoblje, nemamo prostorije za izolaciju, što je izuzetno važno za vrijeme korona virusa i za neka specifična pedijatrijska stanja koja imamo”, kazala je dr Kočović, dodajući da će novim odjeljenje biti stvoreni uslovi za sprovođenje svih higijensko- epidemiloških procedura, terapijskih protokola.

Izvođač radova je firma B2B iz Bara.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x