Fondacija „Selamet“ Islamske zajednice Bošnjaka u Holandiji uručila stipendije ukupne vrijednosti 9.300 eura

Podijelite ovaj članak:

Fondacija „Selamet“ Islamske zajednice (IZ) Bošnjaka u Holandiji danas je u Upravnoj zgradi Rijaseta IZ uručila stipendije učenicima i studentima u Bosni i Hercegovini i Sandžaku, ukupne vrijednosti 9.300 eura.

          Na današnjoj svečanosti dodijeljeno je deset stipendija za studente i pet stipendija za učenike, a ranije je podijeljeno 12 stipendija u Sandžaku, sedam za studente i pet za učenike.

Voditelj Odjela za džemat i imamet u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice Mensur-ef. Pašalić ovom prilikom je dobitnicima prenio selame predstavnika Fondacije, Islamske zajednice Bošnjaka u Holandiji i Rijaseta, te ukazao na značaj svijesti Bošnjaka koji žive van domovine, a koji iskazuju brigu za učenike i studente.

„Fondacija kontinuirano provodi aktivnosti podjele stipendija učenicima i studentima u Bosni i Hercegovini i Sandžaku. Na ovaj način naši odgovorni ljudi, čestite i plemenite džematlije žele ojačati Bosnu i Hercegovinu, našu Islamsku zajednicu i žele da našu omladinu motiviraju za njihovo učenje, obrazovanje i odgoj, kako bi oni stub daljeg razvoja naše države. To su sve čestita, moralna i obrazovana djeca“, izjavio je Pašalić.

Pojedinačna stipendija za učenike iznosi 250, a za studente 400 eura.

„Želim da zahvalim Fondaciji i Islamskoj zajednici Bošnjaka u Holandiji. Stipendija mi mnogo znači. Velika je čast i zadovoljstvo biti odabran kao stipendista“, kazao je Merim Halilović, student Medicinskog fakulteta u Tuzli.

          Lejla Alihodžić, studentica Medicinskog fakulteta u Tuzli, stipendista je Fondacije već sedam godina.

„Želim zahvaliti Islamskoj zajednici u Holandiji koja me već dugi niz godina stipendira. Oni prate moj rad, učenje i napredak. Stipendija mi dosta znači, bila mi je jako vrijedna kao srednjoškolcu, a kao studentu posebno“, kazala je Alihodžić.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x