Foto dana: Iftar za omladinu ispod Starog mosta u Mostaru

Podijelite ovaj članak:

Info-servis za mlade Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar večeras je u okviru programa manifestacije “Ramazan u Mostaru” organizirao zajednički iftar za mlade ispod Starog mosta. 

U neponovljivom ambijentu kulturno historijskog naslijeđa radost iftara podijelilo je više od 1300 mladih iz nekoliko bosanskohercegovačkih gradova, te Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

– Organizacijom ovog iftara željeli smo poručiti da se mladi trebaju družiti u što većem broju, da iskoristi svoju mladost, a posebna je čar kada se druže u okrilju Božije ljubavi – kazao je Nedim Hondo, koordinator Info-servisa.

U organizaciji iftara volontiralo je oko stotinjak mladih Mostarki i Mostarca koji nisu krili zadovoljstvo da su i na ovaj način imali priliku realizirati se u javnom prostoru, čineći dobro i afirmirajući univerzalne moralne vrijednosti islama. 

– Čast nama je i zadovoljstvo da možemo ugostiti naše prijatelje i izraziti im gostoprimstvo – naglasila je jedna od aktivistica Hana Omerika.

U oficijelnom dijelu programa mladima se obratio predsjednik Medžlisa Mostar Džafer Alić. Uz riječi zahvalnosti što su svojom mladosti obogatili ramazansku atmosferu u Mostaru istakao je kako su oni i na ovaj način potvrdili svoje opredjeljenje da žele činiti dobro i graditi sretniju i bolju budućnost.

Pozvao ih je da i dalje nastave biti nosioci pozitivnih promjena u Mostaru i Bosni i Hercegovini. 

– Ovdje u Mostaru imate priliku uživati u ljepotama našega grada da u ovom ambijentu uživate u zajedničkom iftaru i naše je želja da se tako osjećaju svi mladi u svijetu, kako oni u BiH tako u oni u Palestini, Turskoj, Jordanu i svim svjetskim meridijanima – poručio je Alić.

Pokrovitelj zajedničkog iftara, uz Medžlis Islamske zajednice Mostar, bili su Grad Mostar i gradske institucije kulture.

(Preporod.info)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x