(FOTO) Pogledajte kako je tekla akcija spašavanja vojnika sa Čvrsnice

Podijelite ovaj članak:

Savez Gorskih službi spašavanja u BiH jučer je izveo akciju spašavanja i evakuacije jednog vojnika sa Čvrsnice, a koja je, kako smo objavili, uspješno završena oko 17 sati.

Naime, na poziv Oružanih snaga BiH, spasioci i liječnici GSS u BiH uz pomoć spasilaca Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i privatnih vlasnika motornih sanki krenuli su u 11.45 sati prema vrhu Pločno na planini Čvrsnica u pomoć pripadniku Oružanih snaga BiH, kojem je bila potrebna hitna medicinska pomoć i evakuacija.

U akciji je sudjelovalo 15 spasilaca iz četiri spasilačke službe GSS u BiH – HGSS Mostar, HGSS Posušje, GSS Široki Brijeg i GSS Srebrenik, te Hrvatska gorska služba spašavanja.

Akcijom je vodio pročelnik HGSS Posušje Filip Bago.

U 14.45 sati spasioci su se uspjeli popeti do objekta na Pločnu, pružiti liječničku pomoć i organizirati transport do podnožja planine.

Vojnik je u 16.50 sati u stabilnom stanju predan vozilu Hitne pomoći radi transporta u Mostar, a u isto vrijeme u Konjsko su stigli pripadnici FUCZ koji su motornim sankama prebacili vojnikovu zamjenu na objekt Pločno gdje se nalazi centar veze Oružanih snaga BiH.

U galeriji pogledajte kako je to izgledalo:

image
image
image
image
image
image

Oslobođenje PORTAL

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x