Gdje je Mile odveo debile?

Za njih trojicu Dodik je do juče govorio da su nametnuti od strane SAD i da nemaju kapaciteta ništa dogovarati...Otkud su mu sad dobrodošli i "konstruktivni"?
Podijelite ovaj članak:

Najbolji naslov današnjeg okupljanja, po svemu sudeći u njegovom vinskom podrumu, bi bio upravo taj koji ste pročitali. Milorad Dodik je na mreži X objavio da je završen nekakav “konstruktivan” sastanak sa predstavnicima vlasti iz FBiH i njegovog koalicionog partnera za razbijanje BiH, Dragana Čovića, ali iz vijesti nije jasno gdje je taj sastanak održan.

Tražeći informacije gdje se odjednom desio taj “konstruktivni” sastanak s liderima “trojke”, koje je do danas omalovažavao i pričao o njima kao “nametnutim partnerima od strane američke ambasade, koji nemaju kapacitet o ničem da odlučuju, jer im sve diktiraju stranci”, našli smo vijest u na portalu Klix.ba, gdje u naslovu piše da je sastanak bio u nakvim Bakincima kod Laktaša!?!

Laktaši su inače selendra iz koje je Milorad Dodik, u kojima se ne bi trebali sastajati članovi koalicije državne vlasti ni da je ratno stanje, a Bakinci su vjerovatno još veća selendra koje nema ni na mapi, zato stoji ovakav naslov, gdje nam Mile odvede debile!

Kako su našli te Bakince, ovi naši debili i šta ih je ponukalo da idu spašavati Dodika od Visokog predstavnika i nametanja odluke o Izbornom zakonu, najavljenom za sutra, samo Bog dragi zna. I najveća budala zna, da njemu ne gori pod nogama, ne bi pokušao zadnji dan da ih odoborovolji u svojoj vinariji, jer već dugo laprda kako ga odluke Visokog predstavnika ne zanimaju i ne obavezuju.

Ili ga je za to zamolio Čović, kojem je izgleda ipak dadeno na znanje da mu Izborni zakon neće ispuniti sve želje.

Ali šta je motiv tim nametnutima, da idu tamo i bacaju im uže spasa, znade lo ko?

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x