Gdje se nalazi fudbaler iz Gane nakon spašavanja?

Podijelite ovaj članak:

Iako su izvještaji govorili da je fudbaler iz Gane Christian Atsu spašen ispod ruševina u Hatayu, ostala je nepoznanica gdje se on sada nalazi. 

Bivši igrač Newcastle Uniteda i Chelsea je potpisao jednogodišnji ugovor sa turskim prvoligašem Hataysporom. Ali zemljotres koji je pogodio jug Turske zahvatio je i Hatay, gdje je fudbaler živio i igrao. Vjerovalo se da je spašen ispod ruševina nakon što je tu vijest objavio potpredsjednik kluba Mustafa Ozat i Fudbalski savez Gane. 

Atsuov agent Nana Sechere je ponovio ono što je klub objavio s tim da još uvijek čekaju da saznaju gdje se nalazi. Naglasio je da je ovo težak period i za njegovu porodicu koja čeka vijesti o tome gdje se njihov sin nalazi. 

Ambasador Gane u Turskoj, Francisca Ashietey-Odunton, rekao je medijima kako ne znaju u kojoj bolnici ili zdravstvenoj ustanovi se nalazi fudbaler. Prema njegovim riječima Ministarstvo vanjskih poslova Gane ubrzano radi da sazna gdje je fudbaler poslan nakon spašavanja kako bi mogao da ga kao ambasador njegove zemlje posjeti.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x