Goražde: Kamere je u ženske toalete postavila osoba koja nosi bradu, ali to nema veze sa islamom i bogobojaznošću

Povodom skandaloznog događaja iz Goražda, vezanog za postavljanje kamera u ženske toalete od strane muške osobe koja se u tom gradu deklariše ko uzoran vjernik, iz Udruženja Izvor poslali su saopštenje. Objavu prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

PROGLAS povodom uznemirujućeg događaja u Goraždu!!!

Svjedoci smo uznemirenosti stanovništva grada Goražda, zbog maloumnog i zlobnog postupka, jednog sugrađanina, ujedno i radnika jedne društveno-odgovorne firme u našem gradu.
Naime, on je u ženskom toaletu te firme neovlašteno i nezakonito, postavio kamere, te na taj način tajno snimao žensko osoblje i time nanio štetu neizmjernih razmjera kao i ogromnu duševnu bol vrijednim radnicama te firme.

Koincidencijom taj zlobnik svojim izgledom asocira na nekoga ko bi se trebao bojati Allaha, onoga koji nosi bradu. Stoga, mi smo našli za shodno da osudimo takvo zlodjelo, te da iskažemo našu podršku žrtvama ovog gnusnog čina.

Ovakvi postupci nemaju nikakve veze sa Islamom, vjerom i bogobojaznošću, kao što nemaju nikakve veze sa O.U. IZVOR, koje u svom opisu djelatnosti se zalaže upravo za suprotno onome što je ovaj čovjek sa bradom uradio, a to je promovisanje univerzalnih moralnih i etičkih vrijednosti.

Mi kao društveno odgovorno udruženje najoštrije osuđujemo njega i njegovo zlodjelo, te vam dajemo k znanju da ta osoba nikad nije bila član našeg udruženja, niti je učestvovala u bilo kakvim aktivnostima našeg udruženja, čak smo i mi bili žrtve njegove zlobe, gdje smo trpili razne uvrede i potvore od strane te osobe upućene našem udruženju i njenim članovima, koje je dotični iznosio na račun O.U. IZVOR.

Stoga, molimo naše razborite goraždane, da pokažu svoju pronicljivost i mudrost u ovim nemilim događajima, tako što neće generalizovati stvari, te trpati sve “brade” u jedan koš, jer ne želimo da momci, koji samo vanjštinom liče na dotičnog plaćaju njegov ceh, već neka svako požanje ono što je posijao.

Iskreno se nadamo da će nadležne institucije profesionalno uraditi svoj posao i na taj način zaštiti naše građanstvo i adekvatno kazniti počinioca.

Hvala na razumijevanju!

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x