Građanski savez: Zahtjevamo ostavku Krešića i protjerivanjie konzula Hrvatske

Podijelite ovaj članak:

Građanski savez (GS) najoštrije osuđuje neprijateljske aktivnosti diplomatskog osoblja Hrvatske na teritoriji BiH koje je razotkrio Žurnal.

Učešće diplomatskog osoblja Hrvatske u očitom pokušaju orkestriranja terorističkih aktivnosti s ciljem diskreditacije naše zemlje kao legla terorizma je akt proglašenja neprijateljstava, navode iz ove stranke.

„Hrvatska je očito odlučila da uradi sve čime bi opravdala lažne optužbe svoje predsjednice o navodnim hiljadama terorista koji operišu na teritoriju BiH. Cilj ovog hibridnog rata jeste destabilizacija naše domovine da bi se time opravdalo ispunjavanje ratnih ciljeva iz 90-ih. Mi iz GS pozivamo Predsjedništvo BiH da odmah uskrati gostoprimstvo konzulu RH Ivanu Bandiću. Važno je da se sve sigurnosne agencije odmah angažuju na sprečavanju eventualnih terorističkih akata koje Hrvatska očito želi izazvati tako što će maksimalno ograničiti mogućnost navodno diplomatskom osoblju Hrvatske da se kreće kroz BiH“, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da zahtijevamo ostavku zamjenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića, zbog očitog učešća u neprijateljskom djelovanju protiv države BiH koje je veleizdaja.

HDZ BiH će biti jasno i glasno na strani promocije državnog terorizma ako ne ukine podršku Krešiću i drugim svojim kadrovima koji su eventualno učestvovali u ovim aktivnostima. Očekujemo od EU-a da svoju državu članicu kazni i da se ogradi od promocije terorizma u njenom susjedstvu s ciljem ugrožavanja mira. Pozivamo sve političke i društvene čimbenike koji su svjesni težine trenutka u kojem se nalazimo da prestanu sa politikantskim djelovanjem i državne interese stave ispred stranačkih“, saopćeno je iz Građanskog saveza.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x