Gradi se konstrukcija objekta sportske dvorane u Boljakovom Potoku

Nakon izgradnje temeljne ploče sportske dvorane i dijela Osnovne škole „Umihana Čuvidina“ radnici građevinske firme Eko – Teh rade konstrukciju objekta, a već su završeni AB zidovi suterenskog dijela u kojem će se nalaziti garaže, potvrdio nam je tehnički direktor Eko – Teh firme Mile Đurović.

„Završena je i hidroizolacija zidova, a trenutno se rade oplate, horizontalna konstrukcija greda i armiranje ploče iznad garaže, kao i hidro i termo izolacija spoljnih zidova. Betoniranje prvog dijela ploče, ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni trebalo bi se raditi već iduće sedmice, a preostali dio u narednim danima“, kazao je direktor Đurović.

Početku izgradnje objekta prethodili su radovi na rušenju i uklanjanju montažnog dijela škole, zatim zemljani radovi u sklopu kojih je urađena stabilizacija padine sa šipovima i sidrima, nakon čega je betonirana temeljna ploča sportske dvorane veličine oko 2.000 kvadrata.

Osim sportske dvorane u sklopu ovog impozantnog objekta, čija je vrijednost oko 5,1 milion konvertibilnih maraka, bit će izgrađene podzemne garaže, obdanište, fitnes centar i ambulanta, te 11 učionica.

Riječ je o jednom od najznačajnijih kapitalnih projekata Općine Novi Grad, čijom realizacijom će učenici jedne od najvećih škola u Kantonu Sarajevo dobiti bolje uslove za odvijanje nastavnog procesa, a stanovnici naselja nove sadržaje.

Škola je izgrađena 1970. godine, a dograđena 1980. godine, imala je fiskulturnu salu veličine dvije manje učionice što je bilo nedovoljno za odvijanje nastave za 940 učenika koji školu pohađaju. Proširenjem kapaciteta škole i izgradnjom sportske dvorane steći će se uslovi da se nastavni proces odvija u dvije, umjesto u tri smjene kako je to do sada bilo. Osim toga prvi put će ovo naselje dobiti i obdanište.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x