GRAS nabavio sedam trolejbusa, za 10 dana bit će pušteni u saobraćaj

“Tokom sedmice stići će još pet trolejbusa i odmah nakon što se obave neophodne procedure, vozila će biti puštena u promet. Radi se o sedam polovnih trolejbusa koje je kupilo preduzeće GRAS putem javnog poziva, sredstvima koje je obezbijedilo Ministarstvo”, kazao je ministar Šteta.
Istakao je da će se na ovaj način način značajno ojačati trolejbuski saobraćaj kao i da je to jedno prelazno rješenje do nabavke 20 potpuno novih trolejbusa do kraja ove godine.

“To će biti početak novih velikih investicija u vozni park ovog preduzeća. Uz nabavku trolejbusa, kojom nastojimo smanjiti saobraćajne gužve i unaprijediti kvalitet prijevoza na ovim linijima, u planu je i kupovina 30 novih minibusa kako bismo unaprijedili prijevoz u padinskim dijelovima grada”, najavio je ovom prilikom ministar Šteta.

Po riječima direktora Vatrića, sedam novonabavljenih trolejbusa su marke HES, mogu primiti po 160 putnika, imaju platformu za invalide i dječija kolica kao i bolje sisteme za grijanje i hlađenje u odnosu na trolejbuse koji su trenutno u prometu.

Nema poruka za prikaz