Grupa mladića skinula zastavu sa duginim bojama u centru Sarajeva

Podijelite ovaj članak:

Grupa nepoznatih mladića danas je skinula zastavu sa duginim bojama koja je postavljena pred početak 4. Povorke ponosa koja se održava danas u Sarajevu.

Kako je prikazano na videu, grupa mladića je na mjesto došla sa ljestvama uz pomoć kojih je zgrabila zastavu i strgnula je sa mjesta na kojem je bila postavljena.

Pod sloganom ‘Ponosno zajedno’ sdanas se u Sarajevu održava četvrta Povorka ponosa. Organizatori očekuju od dvije do pet hiljada osoba.

Ove godine je okupljanje od 16 do 18 sati između Historijskog i Zemaljskog muzeja.

Šetnja pripadnika LGBT zajednice, aktivista i građana će krenuti u 18:00 sati ulicama Zmaja od Bosne – Hiseta – Obala Kulina bana – Kulovića te završava ispred Narodnog pozorišta na Trgu Susan Sontag.

Program ispred Narodnog pozorišta je planiran u trajanju od 19:00 do 21:00 sati.

MUP KS je informisao sve građane Kantona Sarajevo da će doći do izmjena u odvijanju saobraćaja u periodu od 16:00 do 21:00 sat.

U posljednjih 5 godina povoljnija je situacija, kada je riječ o održavanju Povorke ponosa, navodi Mirza Halilčević, i dodaje da je to isključivo rezultat rada neumornih aktivista. Ipak, borba i dalje traje, i trajaće sve dok ima i diskriminacije. Podvlači da je ista i dalje veoma aktuelna.

N1

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x