GUŽVA U SVLAČIONICAMA – nova kolumna Osmana Džihe

Podijelite ovaj članak:

Kolinda dala savjete i Prosinečkom

Kao predsjednica svih Hrvata i pa i Hrvata u BiH i imajući u vidu činjenicu da su Hrvati ne samo najstariji narod u BiH već i prema tome najstarija nogomentna nacija u BiH, savjetovala bih Prosinečkom da se ugleda na Dalića i hrvatsku reprezentaciju.

Na žalost, znam da Prosinečki ima igrače koje ne može motivirati dolaskom hrvatske predsjednice u svlačionicu, već im tek reći da će im možda doći Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Ali evo, ako me se pozove i ako pobjedite Grke, rado ću uletiti i u vašu svlačionicu dok ste još znojni i zadihani, dok skidate svoje dresove i odmarate umorne mišiće.

Kao veliki prijatelj BiH moram utvrditi da je premalo hrvatskih nogiometaša u reprezentaciji BiH.  I trava vam je previše zelena.

Moj savjet Prosinečkom da krene ofanzivno na Grke, i da ima u vidu da su Grci skoro isto tako stari balkanski narod kao i Hrvati.

Pripomenula bih da Željko Komšić, koji će sigurno biti na tribinama, nije legitimni navijač u ime hrvatskog naroda.

Kolinda i Šefik idu u svlačionicu ako pobjedimo Grke

Šefik Džaferović: Željlo, zove me Kolinda, evo je na liniji, kaže da bi došla u svlačionicu ako pobjedimo večeras Grke. Šta misliš?

Željko Komšić: Je li to ona još na vezi, čuje li šta pričam?

Šefik Džaferović: Jes, otvorena je linija, sve čuje.

Željko Komšić:  Normalno da čuje kad im obavještajne službe rade bolje od Podravke. Šta će Kolinda u našoj svlačionici. Ja se ne slažem. Ako pobjedimo, idemo ja i ti.

Kolinda: Pa nećete valjda da vam kažu da ste pederi. Kad ja upadnem u svačiocu medju gole nogometaše, onda se cijela nacija napali i zapali. A pogotovo ti Šefik, mislili bi da je domar došao.

Šefik Džaferović:  Šuti babo jedna, čuj ja domar …

Kolinda: Ma ko je baba?

Šefik Džaferović: Nisi baba već prababa, jesi jučer rekla da su Hrvati najstariji u BiH, pa eto stara babo

Kolinda: Više bi se obradovali Izetu Fazlinoviću nego Šefiku, a ovako ako ja upanem u svlačionicu, kao osvjedočeni prijatelj BiH, to će biti dobro i za moju kampanju da ponovo budem predsjednica.

Željko Komšić: Eto kakva si ti predsjednica, ljudi u tvojoj zemlji djecu bacaju sa balkona

Kolinda: Pa onda evo kompromis. Željko pošto ti nisi pravi Hrvat, onda da ja idem umjesto tebe u svlačionicu, i Šefik može sa mnom, pliz, moram uletiti u neku svlačiocu, nešto mi došlo da moram, ne zaboravite, da ja upadam u svlačioce pravo iz EU.

Izvor: DZIHO.BA

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x