Hadžibegić nakon povratka u Sarajevo: Ne bih rekao da je rezultat neočekivan, već previsok

Podijelite ovaj članak:

Selektor nogometne reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić nakon povratka u Sarajevo kaže da je sinoćnji rezultat od Portugala nije neočekivan, iako smatra da je bio previsok, posebno zbog načina na koji je naša reprezentacija igrala.

Selektor je ponajviše zadovoljan pristupom naših igrača, a spomenuo je i izjavu selektora Portugala Roberta Martineza, koji je rekao da se u jednom trenutku meča nervoza uvukla u redove njegove ekipe.

“Ne bih rekao da je rezultat neočekivan s obzirom na to da je Portugal ekipa koja je favorit u našoj grupi. Na osnovu onoga što se pokazalo na terenu, mislim da je rezultat visok, previsok… Naša ekipa je pokazala voljni momenat, vrlo zavidan kvalitet igre, a spomenuo bih i njihovog selektora koji je rekao da nisu imali puno opcija i da su se počeli nervirati”, rekao je Hadžibegić te nakon toga nastavio:

“Svaki poraz je težak, meni je najgore, ali mislim da je ovaj rezultat previsok. Nije mi drago, izašli smo sa željom da napravimo najbolji rezultat, čak smo imali i ambicije da pobijedimo, ali jednog takvog protivnika je zaista teško pobijediti. Trebate imati mnogo više sreće. Na nama je da sada ne padnemo, vidjet ćemo šta ćemo napraviti u utorak.”

Na pitanje o problemima koje je naš tim imao s letovima, prvo prema Lisabonu, a onda i pri povratku, Hadžibegić je rekao da bi ipak više pričao o nogometu.

“Ja bih samo da pričam o nogometu. Bojao sam se naše fizičke pripreme i momenta, u jednom trenutku nam je čak šest igrača tražilo izmjenu”, rekao je naš selektor pa dodao:

“Umor je ogroman, vidjet ćemo kako će igrači reagovati sada kada dođemo u Zenicu. Vidim veliku želju kod njih da napravimo rezultat koji želimo, a to je da idemo na Euro 2024. Svjesno sam ušao u sve ovo, država BiH je zaslužila taj rezultat, kao i naši igrači. Moramo gledati sebe, iako nas interesuje sve što se dešava oko nas. Samo da sebe oporavimo za ovu utakmicu, mene je jedino strah tog fizičkog momenta.”

Podsjećamo, za dva dana izabranici Faruka Hadžibegića igraju protiv Luksemburga u Zenici.

Klix

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x