Hadžifejzović pitao Nikšića ‘Vama je Tuzla najbitnija, šta ćete ako vam Bijedić ili Imamović odu u novi SDP’ (VIDEO)

Podijelite ovaj članak:

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić gostovao je sinoć u programu Face TV-a i bio gost Senada Hadžifejzovića u CD-u.

Povod za gostovanje Nikšića bila je jučer održana sjednica Glavnog odbora stranke na kojoj je isključeno osam članova stranke nakon što su kako se navodi prekršili odredbe Statuta. Podsjetimo, isključeni su Zlatko Lagumdžija, Ivo Komšić, Miro Lazović, Emir Zlatar, Hakija Meholjić i Meliha Lekić jer su bili u Inicijativnom odboru Socijaldemokratskog pokreta, a kasnije SPD-a (Socijalna pravda i demokratija). Zoran Mikulić i Rusmir Mesihović isključeni su iz stranke jer su prihvatili pozicije savjetnika člana Predsjedništva BiH Željka Komšića ujedno lidera Demokratske fronte (DF).

Za ovakvu odluku glasalo je 67 delegata, 10 ih je bilo protiv, a dva su bila suzdržana, odnosno 85 posto članova Glavnog odbra bilo je za ovakvu odluku.

Novinar Senad Hadžfejzović je podsjetio da nove političke stranke u Bosni i Hercegovini uglavnom nastaju nakon personalnih sukoba unutar neke već postojeće stranke, a SDA i SDP su najbolji primjer toga.

“Vi sada imate bivšeg predsjednika SDP-a op. Zlatka Lagumdžiju koji pravi novi SDP zapravo SPD. Komšić je također zbog personalnog sukoba za Lagumdžijom otišao i napravio svoju stranku DF. Evo sada i Lagumdžija zbog personalnog sukoba s vama također pravi novu stranku. Enver Bijedić i Jasmin Imamović mogu da se priklone” – kazao je Hadžifjezović na šta je Nikšić odgovorio.

“Ako me pitate ja mislim da neće. Ali, ne mogu da garantujem ja govorim samo u svoje ime” – kaže Nikšić nakon čega mu Hadžifejzović kaže “Tuzla je vama najbitnija”, a Nikšić potvrdno odgovara “Tako je”.

“Ja ne mogu da špekulišem. Ako se to desi onda ćemo gledati kako to da saniramo ali ja mislim da se to neće desiti” – kaže Nermin Nikšić na što mu Hadžifejzović odgovora “Ako vam se to desi, vi to nećete sanirati” međutim Nikšić ostaje kategoričan da ipak hoće uz opasku kako je SDP jači od svakoga pojedinca.

Opširnije pogledajte u video prilogu:

tuzlanski.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x