Halima je prva žena koji nosi burkini u časopisu Sports Illustrated

Podijelite ovaj članak:

Halima Aden je postala prva žena koja je nosila hidžab i burkini na izboru za Miss Minnesote USA, a sada je 21-godišnjakinja iz Somalije ušla u historiju tako što je postala prva žena koja je nosila burkini u časopisu Sports Illustrated, prenosi Mvslim.

Somalijsko-američka manekenka rođena je u Keniji u kampu izbjeglica Kakuma. Živjela je tamo do svoje sedme godine, a zatim se preselila u Sjedinjene Američke Države. Sport Illustrated nije mogao zamisliti bolje mjesto za putovanje nego njenu zemlju rođenja. Tako je za godišnjak kupaćih kostima časopisa Halima otputovala na Watamu Beach u Keniji.

Halima pozira u šarenom burkiniju sa žarko žutim naušnicama.

– Vjerujemo da ljepota ne poznaje granice, divim se Halimi, i smatram je inspirativnim čovjekom za ono što je odlučila iskoristiti kao svoju platformu i svoj rad s UNICEF-om kao ambasador. Ona je, prema mom mišljenju, jedna od velikih ljepota našeg vremena, ne samo izvana, nego i iznutra. Kada smo se upoznali, odmah sam bilo obuzet njenom inteligencijom, entuzijazmom i autentičnošću – rekao je urednik Sports Illustrateda MJ Day.

 

– Ne mijenjajte se. Promijenite igru. Dame, sve je moguće! Biti u Sports Illustratedu je mnogo veće od mene. Šaljem poruku svijetu da žene različitih pozadina, izgleda, odgoja mogu stajati zajedno i biti slavljene – napisala je Aden uz objavljenu fotografju na Instagramu.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x