Hatidža je kraljica stila, a ne prati trendove, već nosi haljine svoje majke

Podijelite ovaj članak:

Hatidža Učvarlić je iz Dervente, a u Sarajevo je došla studirati pravo. Nakon studija dobila je zaposlenje i svoj radni vijek je provela u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a kasnije je obavljala funkciju konzula u Istanbulu.

Danas je poznata po osebujnim modnim kombinacijama koje prošeta Sarajevom zajedno sa svojom prijateljicom Samkom. Modni stil, kako sama kaže nema, oblači ono što joj se dopada, a uglavnom su to jake boje.

“Haljina koju nosim je od moje majke, a majke nema još od Olimpijade (1984. godine). U toj godini su mi roditelji umrli”, ispričala nam je Hatidža.

Pored toga, dotakla se i zajedničkog života sa svojim suprugom:

“Mi nismo kupovali kuće i vikendice, mi smo novac trošili na putovanja. Imamo stan u Radićevoj, tu živim i prekrasno mi je. Puno smo putovali i kad god bih pogledala nešto u izlogu i rekla da je lijepo, on bi ulazio u radnju i kupovao mi. Sada imam 19 bundi i kad vidim da neko nema, ja mu rado poklonim jednu”, prisjetila se ova šarmantna dama.

O prijateljstvu sa Senkom kaže:

“Mi se zapravo viđamo samo jednom sedmično, pošto stanujemo na različitim dijelovima grada. Kada god se sastanemo, naše kombinacije izazovu pažnju”, kroz smijeh objašnjava

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x