HISTORIJSKI ČAS ZA NEPRIJATELJE BOSANSKE DRŽAVE (kao omaž na trenutnu ustavnu krizu u BiH)

Podijelite ovaj članak:

Piše, Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Francuska Nacionalna Biblioteka u “Atlasu” pod nazivom “Evropa kroz stoljeća”, objavila je geografsku kartu pod nazivom,

“ALTERE EINSENZEIT 700 – 450 v. CHR” ili u prevodu,

“ANTIČKO DOBA 700 – 450 god. prije pojave ISUSA KRISTA…

BOSNA na karti označena nazivom BOSNISCHE (staro-njemački Duch jezik), smještena geografski kao raskrsnica puteva, ali i poprište borbe različitih kultura, ideologija, vjera, ekonomskih i vojnih sila.

Kroz svoju dugu historiju paljena, pljačkana, osvajana ali nikad porobljena, pretrpila je ogromne i neprocjenjive ljudske, materijalne, kulturne i historijske štete. Iz nje su otimali, nosili i raznosili historijsku i kulturnu baštinu, osvajači, ali i tkzv prijatelji i susjedi. Iza sebe su ostavljali krvavu zemlju, pustoš i laž.

Upravo na tim lažima, stoljećima je pisana historijska priča, ali prema željama i apetitima naručilaca. Ali kako to vjernici kažu….“Bog je bio uvijek na strani istine i pravde”, tako su i dokazi o Bosni, strpljivo poput stećaka čekali svoje vrijeme istine.

Istina o Bosni tek se počinje obznanjivati. Fascinantna i neprikosnovena. Počev od ovog revolucionarnog objavljivanja karte o postojanju “termina i teritorije”Bosne, koja

zahvata geografsko područje, od Jadranskog mora pa do u dubinu kopna dijelova današnjih država Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i dijelove teritorije Crne gore, koja je skoro pa identična i poklapa se sa kartom lokacija otkrivenih stećaka. U susjedstvu na karti se pojavljuju natpisi Illyici, Hallstatty, Kullur.

U ovo vrijeme kad neprijatelji Bosne i Hercegovine upitnih akademskih referenci, po tko zna koji put, kako vanjski tako i unutarnji, nastoje da realizuju stoljećima, na lažima strpljivo fingiranu historiju Bosne, dajemo im na uvid ovaj dokument kao dokaz i izazov, geografsku kartu koja dokazuje da Bosna živi, preko 2700 godina ili 27 stoljeća.

Zato uzalud Vam trud falsifikatori, kvazi znanstvenici i kvazi akademske veličine, nešto mi vas je baš žao, kako će te ovo svariti.

Istina je ogledalo svake duše pa i taštine, ali i vaše, jer pokazuje i dokazuje vaš karakter i suštinu.

Istina je jedna…možda kao i pravda spora ali dostižna…zato je Bosna i Hercegovina vrijedna svake pažnje i truda…jer ONA, BiH to zaslužuje..

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x