Hotel Ornament – hotel koji ima dušu!

Podijelite ovaj članak:

Bliži se vrijeme godišnjih odmora. Prijatelji često od mene traže preporuke za prenoćišta ili višednevni odmor, Šta god da je u pitanju, hoteli Ornament ispunit će sva vaša očekivanja. Radi se o dva manja hotela u srcu Baščaršije, koji su potpuno renovirani, imaju svoj parking, a tako ljubazne domaćine nećete sresti često.

Soba i apartmana ima različitih veličina, a pozicija na kojoj se nalaze ne može biti bolja. Dugačak je spisak historijskih zanimljivosti koje se mogu iz hotela obići pješice, a petominutna šetnja vas dovede do sarajevske žičare, s kojom se penjete na olimpijsku planinu Trebević, odakle možete uz dobru hranu i piće posmatrati najljepši grad na svijetu.

Osim vode opjevane u pjesmama, ponuda hrane na Baščaršiji je nešto zbog čega se svi vraćaju ponovo. Iz Sarajeva je sad dobar put do Mostara i Neuma, tako da vam je i more na dohvat ruke. Sarajevo je poznato po jeftinoj hrani i taksiju, a tu ćete sresti mnogo ljudi koje znate samo preko društvenih mreža ili tv ekrana, jer je Sarajevo mjesto gdje svi planiraju doći tokom ljetnih odmora, makar na kratko.

Eto dragi prijatelji, nadam se da ćemo se sresti u našem Sarajevu, a do tad mi budite zdravi i veseli. Preporučite i vašim prijateljima, bit će vam zahvalni!

Književnik i novinar, Muhamed Mahmutović

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x