Hrvatska sa više od milijardu eura druga na listi investitora u BiH

Podijelite ovaj članak:
Iz FIPA-e je saopšteno da je Milinić na Međunarodnoj investicijskoj konferenciji “Zagreb invest 2019” istakao da veliki broj hrvatskih kompanija uspješno posluju u BiH kao što su Atlantik grupa, “Belupo”, “Vindi”, “Kraš”, “Dukat”, INA i mnoge druge.

Milinić je pozvao prisutne investitore da ulažu u BiH, ističući da je FIPA glavna adresa u BiH za strane investitore koja im pomaže da realizuju svoju investiciju.

On je na konferenciji govorio o mogućnostima ulaganja u BiH, atraktivnim sektorima i mogućnostima koje BiH nudi stranim investitorima, procesima koji se sprovode s ciljem reforme poslovnog ambijenta, te trendovima rasta stranih investicija u BiH.

Predstavljeni su projekti BiH koji su izazvali veliki interes kod prisutnih investitora, koji su tražili dodatne informacije o poslovnom ambijentu za strane ulagače od nadležnih predstavnika.

Konferenciji, koja je privukla veliki broj stranih investitora, predstavnika industrije, trgovine i finansijskog sektora, te predstavnika vlasti zemalja regiona, prisustvovali su i predsjednik Privredne komore Federacije BiH Marko Šantić, načelnik opštine Posušje Branko Bago, te direktor Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu Mirna Jelčić.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x