Human potez Bišćanina Sanela Hadžića: Halalim 10.000 KM za liječenje sugrađanina

Nedugo nakon što je na stranicu portala Biscani.net stigao apel za pomoć sugrađaninu, koji je ovom prilikom htio ostati anoniman, stigla je i ponuda za pomoć od Bišćanina Sanela Hadžića.

Naime, Sanel Hadžić je Bišćanin koji živi i radi u Švedskoj, a nakon što je vidio apel za pomoć, odlučio je da on bude kap u moru koja će spasiti još jedan život.

Nakon apela, Hadžić se ponudio da pomogne i to na način da će osigurati potrebna sredstva, ali zauzvrat neće uzeti ništa, tačnije kuća koja je ponuđena kao zalog da će novac biti vraćen.

Podsjećamo, jučer u poslijepodnevnim satima na stranicu portala Biscani.net javio se sugrađanin kojem je potrebno 10 000KM za hitno liječenje, a koji zauzvrat nudi kuću da se osigura kao zalog da će novac biti vraćen.

“Želim novac halaliti”

“Razgovarao sam sa porodicom i jako mi je žao šta im se dešava. Ponudili su mi ugovor kod notara da njihova kuća bude zalog da će mi vratiti novac, ali ja to ne želim. Ja sam se se isključivo javio porodici da im pomognem i novac im halalim. To ću uraditi kako sam im i obećao. Da im Allah olakša i riješe zdravstveni problem čim prije”, izjavio je Sanel Hadžić za Biscani.net portal.

Ovom prilikom portal Biscani.net želi skrenuti pažnju na veoma human i lijep gest, ali i podsjetiti sve da je tako lahko biti čovjek. Iznos od 10.000KM je prava sitnica naspram onoga što skupljamo i što smo skupljali, jer, “ko uradi trun dobra, vidjet će ga”.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x