Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala (VIDEO)

Podijelite ovaj članak:

Predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad Huso Ćesir danas je fizički nasrnuo na fotografa Žurnala Adija Kebu koji se nalazio na radnom zadatku. Kako navode iz portala Žurnal, Kebo je fotografirao ulaz u Ćesirovu firmu Bosnaplast – o čijem poslovanju su ranije izvještavali. U trenutku napada fotograf se nalazio na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

Fotograf Žurnala je čitav napad uspio zabilježiti kamerom. Kao što se na snimku može vidjeti, još dok je prilazio fotografu Žurnala, Ćesir je prijetio da će mu razbiti kameru.

“Iako ga je Kebo upozoravao da se nalazi na javnoj površini, na radnom zadatku, Ćesir je nastavio grubo da nasrće i pokušavao oteti kameru. U jednom momentu prišao je i Muamer Ćesir, sin Huse Ćesira, koji je istrgnuo kameru fotografu Žurnala Adiju Kebi. Kameru je dao ocu, koji se uputio prema ulazu u firmu Bosnaplast. Naš fotograf izvadio je telefon u namjeri da zove policiju. Kada je to vidio, predsjednik OO SDA Novi Grad vratio je oštećenu kameru Adiju Kebi”, navode iz portala.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x