Ideja pretvorena u uspješan biznis: Slatkiši iz Lipnice osvajaju bh. tržište

Da se ideja rođena u krugu porodice može razviti u dobar i uspješan biznis dokaz je priča Emira Bulića, osnivača Tradicionalnog i starog obrta “Bueno”, koji posluje u prostoru JP RPC Lipnica.

Trenutno imaju četiri uposlenika, a riječ je, uglavnom, o mladim osobama. Proizvode slatki i slani progam.

Kada je riječ o slatkom programu “Bueno” tržištu nudi gumene bombone pravljene bez emulgatora, glutena i isključivo sa goveđim želatinom.

Odnedavno je na tržište stavljen i slani program, koji vrijedne ruke ovih mladih ljudi spravljaju isključivo sa integralnim žitaricama.

Njihovi proizvodi za sada su dostupni na policama lanaca “Bingo”, “Konzum” i “Aden”, a plan im je da uz širenje tržišta uposle i nove radnike, navode u Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona koja je obrtu pružila podršku.

U obrtu s ponosom ističu saradnju sa ovom Službom čija je pomoć, kažu, vrlo korisna i više nego dobrodošla.

“Trenutno je naš tehnolog, koji je inače prijavljen na puno radno vrijeme, prijavljen preko jednog od programa. Program mnogo pomogne, plaća doprinose, što opet poslodavcu ostavlja na teret samo platu. Kad kažem samo platu i ona je teret, ali drugo je kad ti neko plati barem doprinose, tri, šest mjeseci, godinu dana. Programa ima, treba ih pratiti, biti aktivan. Služba za zapošljavanje svoju funkciju dakako ima, treba je koristiti”, poruka je mladog poduzetnika Emira Bulića.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x