‘Igman’ d.d. Konjic se predstavio na sajmu vojne opreme u Abu Dhabiu

Podijelite ovaj članak:

Tokom sajma pokazan je veliki interes za proizvode “Igmana”, a održan je i niz sastanaka sa potencijalnim partnerima.

Sudeći po reakcijama posjetitelja, proizvodni asortiman sa kojim se “Igman” predstavio ostavio je izvrstan dojam. I ovaj put u prvi plan je došao kvalitet i pouzdanost koju “Igman” d.d. Konjic pruža na međunarodnom tržištu namjenske industrije.

Zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti namjenske industrije na sajmu organizirala je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine. Na bosanskohercegovačkom štandu, uz “Igman” d.d. Konjic, izlagali su još “Pretis” d.d. Vogošća i “Unis Ginex” d.d. Goražde. 

Sajam “IDEX 2019” jedan je od najvećih i najznačajnijih sajmova naoružanja i vojne opreme u svijetu. Radi se o svojevrsnoj platformi za uspostavljanje i jačanje odnosa sa preduzećima – kupcima, ali i predstavnicima oružanih snaga iz cijelog svijeta.

Za 69. godišnjicu fabrike “Igman”, 6. marta 2019. u rad je pušten pogon za proizvodnju pištoljske municije. Riječ je o investiciji od oko 14 miliona KM s planiranim kapacitetom proizvodnje od 50 miliona metaka godišnje.

Ta investicija znači i nova zapošljavanja. Polovinom februara raspisan je konkurs za prijem nova 72 radnika koji je u proceduri, a kada bude kompletiran novootvoreni pogon u njemu će biti zaposleno oko 100 radnika.

face.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x