Ima li blentavijeg naroda pod kapom nebeskom?

Podijelite ovaj članak:

Pričao mi je jedan logoraš u Prijedoru, kako je to izgledalo kad su Bošnjacima stavljali bijele trake, zauzimali policijsku stanicu, radio, vatrogasce, kopali masovne grobnice…
– A šta su za to vrijeme radili Bošnjaci, pitam ja?
– Bošnjaci su čekali da hašlame dozriju!

Situacija danas je u bobu slična i sa onima koji kopaju masovne grobnice i sa Bošnjacima, samo što sad Bošnjaci ne čekaju hašlame, nego slave kršćanske praznike i čekaju pjevaljke iz komšiluka da ih opelješe.

Sve ovo mi pada na pamet dok gledam užurbane pripreme za doček nakve nove godine u Bosni i Hercegovini. Kad čovjek ne bi znao kakva je situacija tamo, mislio bi da je to zemlja nasretnijih ljudi na svijetu, koji bezbrižno čekaju novu godinu, dok su zadovoljni ispratili vrlo uspješnu staru.

Dodik&com ovih dana objavljuju rat, ali to Bošnjaka kao da se ne tiče!

Za to vrijeme oni koje su blentavim Bošnjacima nametnuli kao vlast, objavljuju “rat Cipsu” i zamajavaju ih s nakvim “evropskim putem”, za koji samo što nisu počeli pregovori. Sve i kad bi sutra počeli, imamo primjer Turske, koja pregovara više od trideset godina i nema nikakvih naznaka da će kad završiti pregovore!

Sve poluge vlasti su prepustili UZP-u, pa sad nakav opskuran lik, Nedljeko Elek, se šprda sa Bošnjacima i odlučuje hoće li se smrzavati večeras nakon slavlja ili neće.

Kad god čovjek pomisli da ne možemo pasti niže, treba ponovo zagrebati!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x