Inga Krešić: Prirodna kozmetika je više od trenda

Podijelite ovaj članak:

”Dolina rijeke Neretve, mediteranska klima i hercegovački krš bogat ljekovitim biljem što kroz stoljeća liječe, krijepe i umiruju ljude, podneblje je u kome postoje idealni uvjeti za proizvodnju najkvalitetnijih vrsta meda i ulja. U zemlji rastu raznolike biljke nama potrebne za hranu. Prirodna kozmetika Ingea od njih priprema meleme, kreme, maske, gelove, ulja za lijek i očuvanje ljepote…

Obiteljska tradicija u pčelarstvu i proizvodnji prirodnih preparata, stečena znanja i iskustva, temelj je na kojima se gradi Ingea”, stoji u opisu brenda kojeg vam predstavljamo u okviru naše kampanje upoznavanja sa BH brendovima.

Osnivačica brenda Inga Krešić za Senzor.ba govori o tome kako je došla na ideju da se bavi izradom prirodne kozmetike. Na samom početku Inga napominje da se njena porodica zapravo dugi niz godina bavi pčelarstvom, te dalje objašnava:

”Nakon čestih upita bliskih ljudi, a i tadašnjih kupaca u Pčelarstvu Krešić, gdje sam radila uz oca nakon školovanja, odlučila sam krenuti s izradom kozmetičkih proizvoda. Stalni kupci su tražili pomoć kod kožnih oboljenja poput dermatitisa, rozaceae, bolnih i otečenih nogu i slično. Razvijanjem preparata za pomoć njima javljala se želja i ideja za širenjem palete proizvoda. Naravno, prethodilo je školovanje, edukacije, tek onda osmišljavanje i izrada proizvoda, te su 2010. godine kreirani i prvi proizvodi. Šest godina kasnije registrovano je i Ingea bio d.o.o, kako poslujemo i danas“, objašnjava nam i naglašava da su pčelarstvo i apiterapija i dalje njena velika ljubav, te im je ostala vjerna i nakon smrti svog oca i pokretanja vlastitog brenda.

Inga nam objašnjava i kako je svoje obrazovanje i iskustvo u radu s ocem spojila i iskoristila u vlastitom biznisu:

„Svoje redovno školovanje sam usmjerila u ekonomske vode. No, nakon završenog fakulteta počela sam raditi s pokojnim ocem u pčelarstvu. Tu sam se zaljubila u blagodati prirode, te sam odlučila nastaviti školovanje u smjeru fitoaromaterapije. U današnjem poslu fitoaromaterapija i apiterapija su mi primarne, ali važna je i ekonomska struka koja mi uvelike pomaže u određenim poslovnim segmentima. Svakako, u oblastima gdje se ne snalazim najbolje, tu su naši dragi stručni suradnici koji sudjeluju u mnogim segmentima poslovanja; dermatolozi, nutricionisti, kemičari, teholozi, pravnici, ali i marketinški stručnjaci“, ponosno ističe i dodaje da je zapravo činjenica da postoji i setrinska firma – Pčelarstvo Krešić ono što njene proizvode izdvaja od drugih jer, kako sama kaže:  „Lakše je rješavati problem paralelno nego samom kozmetikom“.

Pored meda i drugih pčelinjih proizvoda, Inga je ponosna i na to da od samih početaka proizvodnju u Ingea bio karkteriziraju hladnotještena biljna ulja, te nepatvorena eterična ulja, a u svojoj ponudi imaju nekoliko linija proizvoda.

„U našoj ponudi nalazi se preko 30 proizvoda za njegu kože lica i tijela. Osim cjelogodišnjih tu su i raznovrsni sezonski proizvodi i kolekcije. Ne nudimo samo njegujuće proizvode, već i one koji imaju ulogu rješavanja određenih kožnih problema. U šarolikoj ponudi svako može pronaći nešto za sebe: maslace za tijelo, njegujuće kreme za lice, pilinge za lice i tijelo, tonike, suha ulja, sapune, serume, deo program“, ukratko nam objašnjava, te dodaje:

„Pri kreiranju Multifunction Gold Formula kolekcije, otišli smo korak dalje te smo popisu sirovina dodali i aktivne supstance. Pet je proizvoda namijenjenih njezi zrele kože, te ukoliko se koriste po preporuci i u određenim koracima, mogu znatno umanjiti vidljive znakove starenja. Iznimno kvalitetna hladnoprešana ulja poput ulja šljive, pulpe vučjeg trna, smilja, smokve, konoplje, kukuia i argana u kombinaciji sa aktivnim supstancama poput propolisa, ceramida, hijaluroma, oligoelementa zlata daju pet iznimno kvalitetnih proizvoda. To su: maglica za lice Gold mist, uljni serum, dnevna krema Collagen shoot, fluid te noćna krema Night boost.

Za kraj našeg razgovora, Inga poručuje:

Koža je naš najveći organ, upitate li se kako se odnosimo prema njoj? Čitamo li deklaracije na proizvodima? Možda mala količina kemijskih supstanci iz kozmetičkih proizvoda ne može ništa, ali godinama koristeći konvencionalnu kozmetiku i desetke različitih preparata za njegu dolazi do opterećivanja organizma, alergija, kožnih bolesti.

Raznovrsna kožna oboljenja najčešće su refleksija nekog problema iz unutrašnjosti organizma (hormoni, jetra, alergija…). Ukoliko se promjene na koži tretiraju isključivo kozmetičkim preparatima, pri prestanku problemi će se možda vratiti. Posebnost bi bila upravo ta što uz pomoć proizvoda iz setrinske firme Pčelarstvo Krešić, možemo paralelno rješavati probleme iznutra te prirodnom kozmetikom direktno na koži. 

Kombinacija tih proizvoda nije se pokazala izvrsom samo u uklanjanju tegoba nego i u prevenciji istih.

“Prirodna kozmetika je pravi izbor za vas, jer prirodna kozmetika je više od trenda”, zaključuje ova uspješna BH poduzetnica i napominje da se svi proizvodi koje imaju u ponudi mogu pronaći na njihovoj web stranici ili ih se može kontaktirati putem Facebook i Instagram stranice.

Razgovarala: Azra Mahmutović/Foto: Privatni arhiv

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x