Interesntan oglas: Prodajem papuče od cimera, a uz papuče cimer dolazi gratis

Podijelite ovaj članak:

Razmjena dobara i usluga među stanarima studentskih domova krenula je pedesetih godina prošlog stoljeća s prvim studentima koji su naselili sobe studentskih naselja. Sedamdesetak godina kasnije, lijepljenje papirića s porukama i usmenu predaju progutao je tehnološki napredak i sve je postalo dostupno u nekoliko klikova.

Toga je svjestan i student varaždinskog Sveučilišta Sjever, Ivan Kalmeta, koji je spojio ugodno s korisnim i napravio aplikaciju Studoglasnik. U sklopu jednog od predmeta na smjeru Multimedije dobio je zadatak osmisliti neki proizvod za komunikaciju koji ne postoji. Nije mu dugo trebalo da realizira ideju o kojoj je već ranije razmišljao.

– I sam živim u domu pa sam često viđao da studenti prodaju vino ili kupuju karte za neki koncert. Aplikacija za razmjenu dobara u studentskim domovima činila mi se dobrom idejom i kao nešto što bi studentima moglo biti korisno, a istovremeno sam time riješio dio kolegija, rekao je Ivan.

Nije mu dugo trebalo za realizirati ideju jer se već ranije pokazivao interes prema takvim projektima. Aplikacija je svjetlo dana ugledala prošle godine, 23-godišnji Zadranin objavio je svoj izum po svim grupama studentskih domova koje je uspio pronaći na Facebooku.

– U prvih sat vremena aplikaciju je preuzelo 500 ljudi što mi je bilo super za oglase, reakcije su bile stvarno dobre. Na Facebook stranici studentskog doma Stjepan Radić sama objava da sam napravio aplikaciju je prikupila preko hiljadu reakcija, rekao je student, piše Jutarnji.hr.

Upravo Facebook jedno je od najčešćih mjesta gdje studenti reklamiraju svoje proizvode i usluge, a aplikacija je taj proces trebala dodatno olakšati. Nakon instalacije aplikacije, korisnik odabire studentski dom, upiše korisničko ime, mail, lozinku i spreman je za korištenje.

– Može se odabrati bilo koji od 20-ak studentskih domova u Hrvatskoj, dok je sama aplikacija koncipirana kroz tri stranice. Na prvoj je moguće vidjeti trenutne oglase ili postaviti svoj oglas, druga stranica rezervirana je za poruke da bi se kupci mogli povezati s prodavačima i dogovoriti oko preuzimanja, a treća je stranica s korisničkim podacima gdje se može promijeniti odabrani dom ili lozinka, objašnjava Ivan.

Do danas, Ivanov izum ima 1800 korisnika iz svih hrvatskih domova, dok ih je najviše sa zagrebačke Save. Najčešće se prodaje odjeća ili hrana, no nekad si studenti dozvole i poneki zabavni oglas.

 – Prodajem cimerove papuče. Cijena nije fiksna, uz papuče cimer gratis. Moguća zamjena za štok ili konjak, stoji u opisu zelenih šlapa koje se prodaju za 10 tisuća kuna. Prodavali su se na isti način vijci pronađeni u pizzi iz menze, dijelovi drona koji je pao u blizini doma i gotovi obroci hrvatske vojske.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x