Iz MUP-a KS o pokušaju otmice djece: Ženska osoba se obratila djeci, ali nema protivpravnih radnji

Podijelite ovaj članak:

Mještane i roditelje u sarajevskom naselju Pofalići posebno je uznemirila informacija koja se pojavila u javnosti o navodnom pokušaju otmice djece.

Na društvenim mrežama sa pokušaj otmice opisuje na način da je bijeli kombi crne haube, u kojem su bila dva odrasla muškaraca i žena pripadnici romske populacije pokušali oteti tri dječaka kod Osnovne škole Pofalići. 

Tragom ovih informacija kontaktirali smo MUP Kantona Sarajevo koji su objasnili šta se dogodilo.

Naime, oko 14.15 sati, na poziv direktorice Osnovne škole Pofalići, ulica Ivanjska, policijski službenici PU Novo Sarajevo su izašli na teren, u prostorije ove osnovne škole, gdje su zatekli odgovorno osoblje škole, te troje učenika u pratnji roditelja.

Ilustracija
  • Policijskim službenicima je saopćeno da se troje djece koja pohađaju peti razred ove škole, kretalo trotoarom ulice Drinska oko 13.00 sati, te kod skretanja u ulicu Pofalićka se na kolovozu nakratko zaustavilo motorno vozilo iz kojeg je izašla jedna ženska osoba, te se obratila djeci, nakon čega su se djeca trčećim korakom udaljila sa tog mjesta. Predmetna ženska osoba nije slijedila djecu – kazala je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te nije utvrđeno da je bilo protivpravnih radnji.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, a u cilju preventivnih mjera, izvršit će dodatne provjere ovih navoda.  Istovremeno apelujemo na sugrađane da se suzdrže od dijeljenja neprovjerenih informacija koje mogu izazvati strah i uznemirenost građana Kantona Sarajevo – kazala je Novalić.

(Hayat.ba)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x