Javio se bivši muž Sandre koja se plaši da ne postane “Nizama 2”: Ona koristi medije, a nanijela je mnogo štete meni i porodici, zbog nje sam u pritvoru proveo više od 4 mjeseca

Podijelite ovaj članak:

Prije devet dana, Javno putem svog Facebook profila strah za svoj život iskazala je Sandra Ravlić iz Tuzle koja je opisala kroz koliko težak period prolazi. Naime, u svojoj objavi Sandra je navela da se plaši da ne postane “Nizama 2” te priložila fotografije oštećenog automobila.

U prvobitnoj objavi Sandra je navela da su svi slučajevi prijavljeni u stanicama u PS Zapad, PS Istok. a da su sa slučajevima upoznati Tužilastvo TK  kao i Općinski sud Tuzla. Iako u objavi nije imenovan, sugrađanin Anes Salihspahić, bivši suprug Sandre Ravlić uputio je demant kojim želi odbaciti sve optužbe na njegov račun:

“Prije nekoliko dana na brojnim portalima objavljen je tekst Sandre Ravlić vezano za štetu na njenom vozilu, gdje se spominje bivši muž, što se odnosi na mene što i jesam ali hvala bogu bivši.

Kako me većina poznaje posebno u Gradu Tuzli a njeno pisanje, pljuvanje uvrede i sve do te mjere da piše kako treba neko da  pazi skim pije kafu, jede što se odnosi na mene, nanjelo je meni štetu kao i mojoj porodici. Iznesenim nesnovanim optužbama narušavanjem ugleda i uznemiravanjem roditelja kojima je naruženo zdravstveno stanje.” navodi Salihaspahić, te koristi priliku da odgovori i u cijelosti demantuje navode i povezivanja sa navedenim događajima i optužbama koje su u prvobitnoj objavi izneseni. “Dok ista pravi prostor sebi, iskorištava medije i portale, koristi nemila dešavanja u Gradačcu i ubistvo, te koristi i navodi ime “Nizama 2”, a nanijela više zla i štete meni i mojoj porodici.

Na društvenim mrežama ostavljaju se neprimjereni i uvredljivi komentari, te neprimjereni pozivi na linč,” navodi Salihspahić, te dodaje: “Od bivše supruge sam bio prijavljen pa sam neosnovano završio u pritvoru četri mjeseca i 21 dan je na kraju dokazano jer sam oslobođen sam po svakoj tački optužnice koja mi je stavljana na teret, konačna presuda je pravosnažna i oslobađajuća što se može i provjeriti. Pored navedenog, u više navrata sam se obraćao VSTV BIH i drugim institucijama vezano za svoj slučaj jer sam iz brojnih razloga smatrao da nemam pravedno suđenje po zakonu o ljudskim pravima i Ženevskoj konvenciji, za šta posjedujem i dokaze koje sam slao ali uzalud.” navodi Salihaspahić uz navode da je njegov slučaj bio sličan slučaju “Memić” i da bi za to neko trebao odgovarati.

Salihspahić dalje navodi da ne krije da je na svom Facebook profilu objavljivao određene fotografije bivše supruge i materijale ali u potpunosti odbacuje optužbe koje mu se stavljaju na teret: “Imao sam informacije da se meni pokušavalo fizički nauditi, na moju sreću to se nije dogodilo”. zaključuje Salihspahić u svom dementu koju je uputio na našu mail adresu, piše Tuzlanski.ba.

Podsjećamo i na originalnu objavu Sandre od prije nekoliko dana:

 Ovako izgleda djelo “čovjeka” za kojeg nemam naziv, koji po treći put uništava moje vozilo. Svi vrlo dobro znate s kojim se problemom suočavam. Dosad sam šutila. Ali se bojim da ću postati “Nizama 2”. Brojne prijave postoje u PS Zapad, PS Istok. Tužilaštvo TK je veoma dobro upoznato s ovim slučajem kao i Općinski sud Tuzla. Ponovo sam prijavila, pa ćemo da vidimo sta će se poduzeti po pitanju kršenja mjere, uhođenja, uznemiravanja, prijetnji putem sms poruka. Obzirom da ovo maltretiranje ne prestaje evo već tri godine, a meni je kap prelila času.

– Od prosipanja farbe ispred mojih vrata, od sipanja super ljepka u bravu na ulazu da se ne može zaključati, od paljevine auta, od uništavanja auta u julu, pa sad evo u augustu. Od kojekakvih prijetnji putem mobitela sa nepoznatih brojeva, od objavljivanja moje slike i mene predstavljanja kao loše osobe pa i mojih bližih drugarica, od uznemiravanja sa lažnih profila. Većina je prijavljena, a nekad nisam imala snage ni volje ni da prijavljuem, jer vidim da to nema efekta- navodi Tuzlanka i dodaje:

Ovo sam postavila čisto da znate ko je sve oko vas, s kim pijete kafu, jedete, družite se. Otvorite oči. A ja ću samo reći da meni ako se šta desi imena osoba iz javnih institucija će bit objavljena na svim portalima i novinama. Koje su mogle nešto učiniti a nisu. Tobože da sam “kćerka od kakvog guzonje” začas bi sve bilo riješeno. Možda bi imala i zaštitu kakvu 24 sata ili ko zna šta.

 Ovo je danas urađeno, na moj rođendan, taman simbolično i lijep poklon. Auto je pokušano i da bude zapaljeno ali nije uspjelo. Najgore je što je bilo i maloljetne djece s nama koja su se prepala. A da ne pričam da se auto zapalilo, šta je sve okolo moglo izgoriti. Gospodo koji sjedite u foteljama i donosite zakone, trošite vi vaše enormne plate na skupocjena vozila, na egzotična putovanja, na markiranu odjecu, na hotele, hostele, motele, skupe sportove. Nemojte mijenjat Zakone. Savršeno nam sve funkcionise- navela je u svojoj objavi.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x