Je li Aleksandar Vučić zbog Litijuma uveo ratno stanje u Srbiji?

Podijelite ovaj članak:
Duge cijevi zbog Litijuma

Napad na policajca koji je čuvao ambasadu Izraela i ubistvo napadača uzrokovalo je da u Srbiji uvedu ratno stanje.

Policija hoda po velikim gradovima i sa dugim cijevima i demnstrira silu. Narod je podijeljen u tome, koliko je to potrebno, na one koji shvataju da je to diktatura režima koja se na ovaj način održava na vlasti i one koji misle da to tako treba.

A šta traže policajci sa dugim cijevima po velikim gradovima? Traže nekakve saradnike Miloša Žujovića, kojeg su zbog napada na ambasadu Izraela prozvali teroristom, iako je posve očito da je to usamljeni ludak koji je nekom igračkom htjeo na sebe skrenuti pažnju.

Niko ne postavlja pitanje, je li policajac prekomjerno upotrijebio silu, iako je jasno da “napadač” njemu nije bio smrtna opasnost, on ga je hladnokrvno ubio i postao heroj nacije.

Obzirom da je on Srbin, iliti Srbijanac, on je srpski terorista, ali su vlasti bez ikakvog dokaza pokrenuli lov na muslimane, jer su izmislili njegovo “versko ime” kako rekoše, Salahudin, smjestili ga u Novi Pazar, gdje nikad nije živio i sezona lova je krenula.

Zanimljivo je da srpski tabloidi i političari nešto što negiraju zovu tzv. od Republike Kosovo, Armije BiH, bosanskog jezika.., ali ime Salahudin nije tzv. Salahudin, iako je u matičnim knjigama upisan kao Miloš!

Zanimljivo je i to da su potpuno nepotrebno duge cijevi na ulicama gradova Srbije u vrijeme kad se prelama priča o Litijumu, ali je sasvim izvjesno da će ovo stanje potrajati dok god se ne smire ti protesti.

Ko god malo bolje prati jasno mu je da su srpske vlasti stoje iza dva teroristička napada u zadnjoj godini, u Banjskoj i sad u Beogradu, kako bi demonstrirale silu i suzbijale proteste. Vide se tu i dupli aršini u kvalifikacijama, jer napad na policiju u Banjskoj tretiraju kao herojski čin, a ovaj kao terorizam, koji bi sa tim izmišljenim imenom Salahudin da fakturišu muslimanima.

Ali nije ima to prošlo, barem sudeći po komentarima na društevenim mrežama!

Ni nakon jedanaestog septembra u SAD nije policija patrolirala gradovima pod punom ratnom opremom, ali ovdje je veći ulog – Litijum!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x