Je li pošteno da ugostitelji domaćim gostima naplaćuju manje nego turistima?

U periodu velikih poskupljenja koja predugo traju i prejako udaraju na novčanike, a u kojima, da budemo iskreni, ni ugostitelji ne stoje po strani, mogućnost uštede svakog eura, pa i centa dođe kao odlična vijest. Naročito u turističkim mjestima poput Splita, gdje su troškovi života, od cijena na tržinici i u dućanima, preko kupnje ili najma stana do cijena hrane i pića u ugostiteljskim objektima, znatno viši nego u ostatku države, piše Slobodna Dalmacija.

Zato je vijest o splitskome kafiću u kojem kafa za stalne goste košta jedan euro, 40 centi manje nego za ostale, snažno odjeknula. Neki su je zdušno pozdravili, drugi su bili kritični prema takvoj praksi, a treći su sve odšutjeli.

Iz toga je teško preciznije odrediti stav javnosti prema toj važnoj dilemi pa smo postavili anketno pitanje da se jasnije vidi kakav je stav o tom pitanju koje se u Splitu godinama provlači: Trebaju li domaćima biti iste cijene kao turistima ili su zaslužili stanoviti popust za vjernost u godinama prije turizma, a naročito u sezonama jesen – zima. 

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x