Je li prosjačenje po Sarajevu unosan biznis kriminalnih bandi?

Podijelite ovaj članak:

Tokom čitave godine, a pogotovo u vrijeme godišnjih odmora prosjačenje je unosan biznis mnogih kriminalnih bandi, koje odnekud iz Srbije dotjeraju profesionalne prosjake.

Oni su nakon mnogo istraživanja došli do zaključka da najbolje prolaze žene koje glume ugrožene muslimanke, pa ih je većina pod mahramom, ali u odjeći s kakvom bi mogla na modnu pistu i ruksakom na leđima.

Najgore je je što građani i turisti pomažu te kriminalce, tako što im daju sadaku, a najveću štetu trpe muslimani, koji u očima stranaca budu bezosjećajni tlačitelji žena, koje prepoštaju žene prosjačenju na ulici, vrlo često s djecom.
Mi smo nekoliko puta pisali o ovoj pojavi i očitoj zloupotrebi vjere i namjere dobrih ljudi da pomažu nevoljnike ali…

Nemožemo živi ostati od čistunaca, koji nas ubiše komentarima, kako treba davati desna ruka, a da lijeva ne zna koliko je dala…bla, bla, bla!

Tačno je treba čovjek biti human, uvjek rado objavimo apel za pomoć i sami pomognemo koliko smo u mogućnosti, ali ne treba biti budala.

Objavili smo jednom sliku romkinje u kladionici, kao upozorenje. Lično se naš reporter uvjerio i gledao ih kako prose i to pod hidžabom, a onda pravac kladionica i pokušo skrenuti pažnju na tu zloupotrebu naše lijepe vjere i iskorištavanje dobrote muslimana, pogotovo uz ramazan, a čistunci i moralisti se svezali naše priče, te treba sakriti sramotu muslimana(iako vjerovatno nije muslimanka), te treba ovo, te ono. Trebamo mi biti ovce neinformisane i nasjedati na sve podvale, izgleda!

Ne možeš prići džamiji od njih. Neko ih podučio da će bolje proći s mahramama na glavi, ali ni jedne nećeš vidjeti na namazu, ni jedne! Oprez ljudi, ima se kome dati sadaka govorili smo tad, ponavljamo taj apel pred sezonu odmora!

Lažna prosjakinja u kladionici
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x