Jeste li čuli za karavanu dobra, koju predvodi dobri Hajriz Brčvak?

Podijelite ovaj članak:

Na iftaru u Bijelom polju i Podgorici zatekla su se dvojica Bošnjaka sa sarajevskom adresom, a to su pisac, Muhamed Mahmutović i svršenik čuvenog islamskog univerziteta Al-Azhar, koji je i uspješan biznismen, Halid Balić. Oni su sa iftara objavili nekoliko lijepih statusa, pa smo zamolili Mahmutovića da ispriča šta ga je najviše oduševilo, jer je bilo više nego očito da je oduševljen.

– To je taj bratski odnos, svih njih u “karavani dobra”, kako sebe naziva ova grupa dobrih Bošnjana, koje okuplja ugledni privrednik i humanista Hajriz Brčvak. Bio sam zadivljen, koliko su originalni u šalama na račun jednog od njih, a za tu noć je “žrtva” bio ugledni privrednik iz Bijelog Polja, Dino Ćatić. On je s nevjerovatnom lahkoćom i originalnošću svaki put doskočio šali na svoj račun, a dok smo svi čekali sehur u hotelu Bristol u Podgorici predložio je divnu akciju. To je osnivanje fondacije za stipendiranje dobrih učenika i studenata slabijeg imovnog stanja, koja je i utemeljena prije sehura, a gdje će joj biti kraj samo Bog zna!

Dogovoreno je da će biti dio fondacije poznatog političara i aktiviste Rafeta Husovića, koji nas je prerano napustio, a svi prisutni su svojim prilogom postali osnivači. Svi su se obavezali da će u fondaciju dovesti pet novih članova, a oni će imati obavezu da dovedu novih pet i tako je zamišljeno da fondacija raste.

Fascinantno je da se na sijelu, gdje je bilo tridesetak ljudi, nije našao niko da sumnja u uspjeh tog projekta, što inače bude slučaj, jer šejtan odvraća od dobra i da su se svi upisali kao osnivači.

Osnivači fondacije u hotelu Bristol, Podgorica

Naravno da nisu ni musafiri iz Bosne bili izuzeci, a dobri Halid Balić je odmah platio članarinu za čitavu godinu unaprijed i tako se na stolu našla već lijepa suma za početak!

Ovim putem pozivam sve prijatelje da se učlane u fonadaciju odakle ćemo dobiti nove velike privrednike, naučnike, pisce.., i svakako dobre ljude, a oni će nastaviti pomagati fondaciju, koja im je pomogla da postanu to što jesu.

Na sijelu nakon iftara u Bijelom Polju, bili su Hafiz Sulejman Bugari i prof. Muhamed Demirović, koji su nas počastili iz riznice svog znanja, a poznati učuča Kur'ana i duhovne muzike Mustafa Isaković prelijepim ilahijama.

Druženje nakon iftara u Bijelom Polju, sa Bugarijem, Demirovićem i Isakovićem

Za sve informacije, kako postati član karavane dobra, javite se na tel 00382 67 002 034, Fondaciji RH – Donatorski odbor za mlade!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x