Jeste li čuli za mistični grad Daorson u Hercegovini? Osvojit će Vas na prvu!

Podijelite ovaj članak:

Cjelokupni dojam uveličao je nevjerojatan zalazak sunca, koji je na ovom mjestu veličanstvena pojava, opisuje svoje iskustvo fotograf Boris Trogrančić.

– U svom fotografskom istraživanju Bosne i Hercegovine došao sam do informacija o postojanju mističnog ilirskog grada Daorsona, smještenog u neposrednoj blizini Stoca. Nakon što sam prvi put došao na lokalitet Daorsona, ostao sam, blago rečeno, fasciniran ljepotom i snagom toga nevjerojatnog grada, odnosno njegovih ostataka – kaže fotograf Boris Trogrančić, koji je precizno planirao put kako bi objektivom zabilježio zalazak sunca.

– Budući da sam precizno planirao put i vrijeme dolaska, cjelokupni dojam uveličao je nevjerojatan zalazak sunca, koji je na ovom mjestu veličanstvena pojava. Siguran sam da ću još puno puta posjetiti ovo čarobno mjesto – otkriva Boris.

Od Metkovića ili Mostara do Daorsona treba manje od sat vremena vožnje. Odvede li vas put u taj kraj, osim u povijesnim znamenitostima možete uživati i u predivnoj prirodi, piše punkufer.

Uz brojne rukavce i slapove modre lijepe Bregave, osim Daorsona možete istražiti i prapovijesne crteže u pećini Badanj, rimske mozaike, srednjovjekovne nekropole i druge lokalitete vrijedne pozornosti. A dotad, bacite pogled i na video Borisa Trogrančića.

image

Osim fotografija drevnoga grada opasanog kamenim bedemima možete baciti oko i na video.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x