Josipović u Sarajevu: Historiju ne mogu promijeniti nikakve komisije

Podijelite ovaj članak:

Ivo Josipović, bivši predsjednik Republike Hrvatske i univerzitetski profesor krivičnog prava danas je u Sarajevu održao javno predavanje o temi “Kaznena odgovornost za ratne zločine“.

Na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, Josipović je istakao da je o temi kažnjavanja ratnih zločina veoma važno govoriti jer svaki kažnjeni ratni zločinac znači napredak za čovječanstvo..

“O ovoj temi je iznimno važno govoriti jer moramo nastojati da se povijesna tendencija odmaka kulture nekažnjivosti, prema onoj kulturi koja traži, očekuje da svaki ratni zločinac bude kažnjen, znači, zapravo, napredak čovječanstva i bolji život za buduće generacije. Govorit ću o tome što se i kako događalo kroz povijest, govorit ću o pravnim aspektima jer je to, naravno, ne samo politička, ne samo povijesna, nego, prije svega, pravna tema“, kazao je Josipović.

Bivši hrvatski predsjednik naglasio je da historiju ne mogu promijeniti nikakve komisije.

“Postoje presude, koje su takve kakve jesu i koje treba poštovati. Ne mislim da je jako mudro negirati ono što je utvrđeno presudama i o čemu postoje povijesni dokumenti. Mislim da se na taj način povijest neće promijeniti, da se samo može pokvarit budućnost”, smatra Josipović.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x