Kad je Aleksandar Vučić bacio oko na imovinu Bosne i Hercegovine

Podijelite ovaj članak:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na svom instagram profilu postavlja pitanja američkoj ambasadi u Sarajevu, a na neka i sam odgovara, kao da je u nekoj od mnogobrojnih svojih TV kuća.

Najavio je pitanje na koje neće moći da odgovore, a tiče se državne imovine:

  • Kako, gdje i kada i od kada piše da imovina pripada centralnim vlastima, a ne entitetima? Naime, tačkom 3, Aneks 4 Dejtonskog sporazuma predviđeno je da sve državne funkcije i ovlašćenja koje nisu izričito vlasništvo države, pripadat će entitetima!? Članom 3 su navedene državne nadležnosti, u kojim se nigdje ne spominje javna imovina i javna svojina. Molim vas da mi konkretno odgovorite kako ste došli do zaključka i na osnovu čega da imovina pripada centralnim vlastima, a ne entitetima? I zbog čega ste učestvovali na izazivanju krize u BiH?, pitao je Vučić.

S ovim pitanjem je Vučko razotkrio da iza Dodikove borbe za državnu imovinu stoji ustvari on, a oko na tu imovinu je bacio već u vrijema agresije na BiH, kad je zajedno sa Šešeljem zauzeo busiju na Jevrejskom groblju.
Mi bi pitali Vučka, kako je s državnom imovinom Srbije? Pripada li ona, Podunavlju, Šumadiji, Pomoravlju, Sandžaku…ili ima državna imovina.
Ima li uopšte država bez imovine, makar to bile one banana države koje su ga podržale u UN i sramno glasale protiv, Antigua, Barbuda, Eswatini, Mali, Nauru,Tome i Principe…

Video kad je u pratnji vojvode Šešelja na linijama iznad Sarajeva otkriva da je nosao pušku i borio se za tu imovinu. On doduše sad tvrdi da je to bio kišobran, ali je analizom utvrđeno da laže, kao po običaju:

Pogledajte video:Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x