Kakav je osjećaj kad ti printani medij prijeti likvidacijom, kad ti na čelo stavi metu i to objavi na svojoj naslovnoj strani?

Podijelite ovaj članak:

Glava Nihada Aličkovića dostiže sumu od 60 000 eura, javi nam srbijanski Kurir, a u ćošku naslovnice i Nihadova slika, tek toliko da se zna o kome se radi.

Piše: Mensur Graca

Upravo ovih dana srbijanski Kurir pozva javno na likvidaciju građanina BiH, Nihada Aličkovića i još napisa koliko će dobiti eura ubica?! ”Čista” trgovina, ja platim ti likvidiraš.

Naslovnica Kurira

Plaćena, naručena ubistva nije nešto što se ne dešava u svijetu podzemlja, nije to nešto što je policijska nepoznanica. Plaćena ubistva su haman svakodnevnica u pojedinim zemljama, ali je evo Srbija otišla korak dalje. U Srbiji se javno sa naslovnica printanih medija najavljuju ubistva. Imaju oni čak i cjenovnik koliko koja glava košta.

Glava Nihada Aličkovića dostiže sumu od 60 000 eura, javi nam srbijanski Kurir, a u ćošku naslovnice i Nihadova slika, tek toliko da se zna o kome se radi.

Ne bi to taj Kurir objavio da nisu u dobrim vezama sa onim koji obnašaju vlast u Srbiji, a kad imaš dobar odnos sa tamošnjim vlastima onda ne postoje nikakva ograničenja niti postoje kakve norme, a Bgm. ni brige. Nema tad morala, nema novinarske ili bilo koje etike, nema čojstva, nema ljudskosti niti ima bilo šta od onoga zbog čega nas smatraju razumnim bićima.

Helem, kako stvari stoje nije isključeno da u skorije vrijeme u srbijanskim oglasima pored rubrika: prodajem, kupujem, zemljište, kuće, vikendice, posao… stoji i rubrika ubistva.

Kad može u Kuriru na naslovnoj strani što ne bi moglo i u oglasima. Nadam se da će bh. sigurnosne i političke strukture ovaj slučaj ozbiljno shvatiti i stati u zaštitu gradjanina BiH, Nihada Aličkovića, zbog ako ne moralnih i ljudskih načela, onda barem iz razloga što su plaćeni.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x