Kako je jedan hotel poželio dobrodošlicu Arnoldu Švarcenegeru

Podijelite ovaj članak:

Poznati glumac Arnold Švarceneger objavio je fotografiju sebe kako spava na ulici, ispod svoje čuvene bronzane statue, i nažalost napisao:

“Kako su se vremena promijenila” …

Razlog zbog kojeg je napisao ovo nije bio samo zato što je star, već zato što je kada je bio guverner Kalifornije otvorio taj hotel sa svojom statuom.

Uprava hotela rekla je tada Arnoldu da može doći u bilo koje vrijeme i oni će uvijek imati odvojenu sobu za njega.

Kada je Arnold dao ostavku guvernera i jednog dana htio odsjesti u hotelu, administracija mu je odbila dati sobu tvrdeći da bi trebao platiti jer je hotel bio skoro pun.

Donio je “vreću za spavanje” i legao ispod statue i objasnio šta želi da nam prenese:

“Kad sam bio na važnom položaju, uvijek su mi čestitali a kada sam izgubio tu poziciju, zaboravili su me i prekršili obećanje… Ne vjeruj svom položaju, ili koliko novca imaš, ili svojoj moći, ili svojoj inteligenciji, neće potrajati”.

Pokušavajući naučiti svakoga da kada si “važan” u očima ljudi, svako je tvoj “prijatelj”. Ali kada nemaš položaja ili nemaju od tebe koristi, nećeš im biti bitan.

“Nisi uvijek ono što misliš da ćeš uvijek biti, ništa ne traje vječno. “

Ljudi dolaze i odlaze. Interesi svih se mijenjaju iz dana u dan. Danas te mogu zagrliti a sutra izdati pa čak i nagaziti.

Izazov je, dakle, naučiti dobro odabrati svoje veze, odvojiti nas od toksičnih i oportunista, i odvojiti vrijeme da stavimo u naše krugove povjerenja one koji nas vole onakve kakvi jesmo, a ne zbog onoga ko smo dok mogu izvući interes ili odbaciti nas iz nezainteresovanosti.

A iznad svega, naša jedina trajna slava je kruna pravednosti.

Sokak mog djetinjastva

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x