Kako je jedna bolnica za djecu oduševila regiju: Svaka čast, susjedi!

Podijelite ovaj članak:

Uređaj za magnetnu rezonancu u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj  nekada je bio neugledan, sivi i zastrašujući pa su je tamošnji zaposlenici odlučili pretvoriti u podmornicu kako bi njihovim najmlađim pacijentima pregled postao malo lakši, prenosi telegram.hr

Kako su objasnili na Facebook stranici bolnice, djeci je teško kad tokom pregleda moraju provesti potpuno mirni, što ponekad može potrajati i oko pola sata. Nekima je to nemoguće, pa djecu koja su mlađa od šest godina često moraju pregledati pod općom anestezijom. 

No, žuta podmornica te delfini, ribice i hobotnice po zidovima mogli bi cijelo iskustvo olakšati. I bitno uljepšati. Iz bolnice javljaju da je već jedan pregled prošao uspješno, bez opće anestezije.

“Pogledajte našu podmornicu! Do prije nekoliko dana bio je to sivo bijeli uređaj za magnetnu rezonanciju u čijem tunelu djeca tijekom snimanja nerijetko moraju provesti i više od 25 minuta i pritome se niti malo pomaknuti. Upravo zbog toga, djecu do 6 godina vrlo često moramo uvesti u opću anesteziju. Prije dva dana su naši djelatnici po prvi put uspjeli snimiti dječaka od 4 godine bez opće anestezije zahvaljujući priči i dojmu da će ploviti podmornicom među šarenim ribicama”, napisali su na Facebooku.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2532582436756000&id=131189843561950
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x