Kako su nam krave postale neprijatelji broj jedan?

Podijelite ovaj članak:

Odrastao sam u porodici zemljoradnika, gdje su domaće životinje bile statusni simbol domaćinstva i garancija da ćemo imati hrane u izobilju, a da će se od viška proizvodnje moći priuštiti i nekog luksuza, kao što je lopta, biciklo, album sa sličicama fubalera itd.

Otac je bio strog, valjalo je uvesti reda među dvanaestoro djece, pa kad se još njima priključe djeca od amidže i iz komšiluka, bila je to čitava škola djece.

Svako je imao svoje zaduženje za taj dan, plan se mijenjao po potrebama, a najprivlačniji posao bi bio čuvanje stoke na livadi, gdje se često zakotrljala i spomenuta lopta, pa bi stoka bila zapostavljena. Izgubila bi se ponekad neka ovca, nekad čak i cijelo stado. Krava bi prešla preko međe na travu nekog zlobnog komšije, a on bi je privezao i tražio da otac kazni nemarnog čobana i dođe lično on po kravu, a to je čobanu bio vrlo loš znak.

Otac bi tad primjereno kaznio čobana, ali bi nekoliko puta ponovio da mu slučajno ne padne na pamet i da galami na kravu, jer nije ona kriva, nego on, te ponavljao kako je to naša majka, kako nam svima daje mlijeko, sir, maslac…Nije podnosio ni visok ton prema toj plemenitoj životinji.

Hvala Bogu pa je babo umro na vrijeme da ne vidi šta se dešava danas i kako su nam krave postale neprijatelj broj jedan, pogotovo da ne čuje najnebuloznije objašnjenje, zašto treba uništiti krave!

Kako to da krava kad prdne zagrije i zagadi planetu?

Krave – prde, vele velike mudre glave, koje nikad nisu kravu vidjele iz bliza, pa to utječe na toplotno zagrijavanje planeta, do kojeg je njima “najviše stalo”!
Kad sam to čuo prvi put, mislio sam da je tekst satiričkog karaktera, pa čak i idućih nekoliko godina, ali danas kad je sve ozbiljnija hajka na krave krenula iz najvećih centara moći, vidim da je vrag odnio šalu.

Srećom pa su to vidjeli i farmeri širom EU, koja je za svaki fašizam pokusni kunić, pa tako i za ovaj prema kravama i domaćoj proizvodnji!

Poljoprivrednici su moćnim mašinama blokirali saobraćaj u Njemačkoj, Holandiji, Belgiji… i vrlo agresivno brane sve nas u borbi za sjemena i protiv prisilne proizvodnje genetski modificirane hrane, koja će biti pod kontrolom nekoliko superbogatih porodica. Samo još to fali, sve ostalo imaju pod kontrolom!
Sve otvorenije te elite traže da se zabrani sijati bašča i proizvodnja hrane za vlastite potrebe, pa će uskoro biti vrlo opasno u svojoj njivi zasaditi svoju gredicu luka, paradjaza, krompira, to će se tretirati kao da sad konoplja, a kravu ćemo moći vidjeti samo u zloškom vrtu.
Elite su proizvele svoju kravu, nakvu kloniranu, za koje će samo oni imati licencu, a ta ne prdi, pa i kad prdne to ne zagađuje, vele, a mi volovi povjerovali u to!

Šta ćemo jesti, objasnio nam je u minuti političar iz Hrvatske, Mislav Kolakušić, u Parlamentu EU, koji je nekim čudom još uvjek živ iako javno govori ono o čemu drugi ne smiju govoriti ni sa svojim ukućanima.

Pogledajte kratak video ispod i počnite na vrijeme borbu za opstanak krava i tradicionalni način proizvodnje hrane, jer nas inače neće biti!

Autor, Muhamed Mahmutović, književnik i novinar

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x